Volledig scherm
Sam Lammers tikte de 1-1 binnen voor PSV. © ANP Pro Shots

Sam Lammers: Dit was een echte kans

GRONINGEN - Voor de eerste keer kreeg Sam Lammers bij PSV 1 meer dan een helft speeltijd. De 19-jarige spits van Jong PSV scoorde in Groningen en was de gevaarlijkste man van de Eindhovenaren, die niet verder dan een remise kwamen.  

Lammers moest voor rust Jürgen Locadia vervangen, die niet verder kon na een knietje in de zij. Met 17 goals bij Jong PSV liet Lammers dit seizoen in de eerste divisie al zien het net wel te kunnen vinden. 

"Natuurlijk is het vervelend dat we hier niet winnen. Dat hadden we na rust wel moeten doen, want we hadden daarvoor de kansen", vond Lammers. "Voor rust was het wat slap inderdaad en dat hebben we gelukkig nog wel kunnen veranderen. Jammer dat we er dan niet meer uitslepen. Voor mezelf is het mooi dat ik gescoord heb, al maakte ik er naar mijn mening gewoon twee." Lammers tikte ook de 1-2 binnen, maar om onduidelijke redenen keurde leidsman Higler de treffer af. 

Lammers hoopt uiteraard op meer kansen en mocht dit seizoen nog maar weinig acteren in PSV 1. "Ik zit voor dit soort gevallen op de bank en weet van tevoren dat als er iets gebeurt, ik erin kom. Dan moet ik mijn kansen pakken. Dit was daarvoor dan eens een echte kans, hiervoor waren het meestal korte invalbeurten. Ik hoop dat er meer volgt en heb nu al zin in volgend seizoen. Als ik daarin ook nog in Jong PSV speel? Ik speel graag wedstrijden, dus dat is niet erg. Ik moet me als speler verder ontwikkelen en dan kom ik vanzelf ook meer aan bod bij het eerste elftal."