'Snakebite’ Wright na demonstratie naar eindstrijd Champions League of Darts

Finale tegen 'Mighty Mike'?Peter Wright is de eerste finalist van de Champions League of Darts 2019. ‘Snakebite’ liet in de halve finale weinig heel van WK-finalist Michael Smith: 11-5. De tegenstander van Wright in de eindstrijd in Leicester wordt Michael van Gerwen of Gerwyn Price. Zij spelen later zondagavond hun partij in de halve finale.

Wright speelde ijzersterk tegen ‘Bullyboy’ en gaf zijn tegenstander geen schijn van kans. Wright gooide hoge finishes uit, waaronder een prachtige 161-finish om de pauze in te gaan met een 7-0 voorsprong. Smith kwam nog wel even terug tot 9-5, maar het was Wright die overtuigend won en naar de finale gaat. Het gemiddelde van de schot was met ruim 103 punten per drie pijlen indrukwekkend.

Van Gerwen speelt dus in de andere halve finale tegen Price. De Nederlander, regerend wereldkampioen én nummer één van de wereld, won de Champions League of Darts nog nooit. Niet heel gek, want het toernooi is pas toe aan de vierde editie. In de voorgaande jaren wonnen de inmiddels gestopte Phil Taylor (2016), Mensur Suljovic (2017) en Gary Anderson (2018). Titelverdediger Anderson werd al in de groepsfase uitgeschakeld.

Wright.
Volledig scherm
Wright. © Lawrence Lustig/PDC