Kiki Bertens
Volledig scherm
PREMIUM
Kiki Bertens © EPA

Speelt ‘Kiki de Marathonvrouw’ niet te veel toernooien?

In het Oostenrijkse Linz begint Kiki Bertens morgen alweer aan haar 25ste toernooi van het jaar. De 27-jarige Nederlandse tennistopper speelt (veel) meer dan al haar concurrentes. Misschien wel te veel?

Door Rik Spekenbrink

Natuurlijk heeft Kiki Bertens (27) een manager. Maar de vliegtickets regelt ze doorgaans het liefst zelf, zo vertelde ze vorig jaar. Ze heeft een neusje voor de makkelijkste websites en de beste vluchten. Wel zo handig, want in het leven van een tennisster is maar weinig te plannen. Vaak genoeg ging Bertens na een nederlaag snel online, om nog diezelfde avond aan boord van een kist te stappen: op naar de volgende bestemming.

 1. Profvoetballers in spanning om kabinetsbesluit: ‘Vreemd als structuur wegvalt’
  Video

  Profvoet­bal­lers in spanning om kabinetsbe­sluit: ‘Vreemd als structuur wegvalt’

  De Nederlandse profvoetballers horen dinsdag of ze binnenkort weer kunnen beginnen met trainen of dat de maatregelen die door het kabinet zijn genomen worden verlengd. Ze zitten net als bijna iedereen in het land al twee weken thuis, omdat ook de profclubs hun faciliteiten hebben moeten sluiten om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. De kans dat de maatregelen die tot en met 6 april gelden worden opgeheven, lijkt overigens niet groot.
 2. Opsporing Verzocht vraagt aandacht voor aanslag op Abdellaoui

  Opsporing Verzocht vraagt aandacht voor aanslag op Abdellaoui

  Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond uitgebreid aandacht aan de aanslag op voormalig profvoetballer Yassine Abdellaoui. De voormalig speler van Willem II, NAC, Rayo Vallecano, NEC en De Graafschap werd op woensdagavond 6 februari 2019 om half 12 ’s avonds op de George Sliekerkade in Amsterdam onder vuur genomen door een onbekende schutter. Abdellaoui overleefde de aanslag op zijn leven, maar een jaar na de aanslag doet de politie nog altijd pogingen om de aanslagpleger te vinden.