Volledig scherm
Hans Stacey © Ton van de Meulenhof

Stacey niet aan de start van Dakar Rally

Hans Stacey slaat de Dakar Rally een jaartje over. De oud-winnaar uit Best wil nog niet over een definitief afscheid spreken. 

De 59-jarige ondernemer beleefde begin dit jaar weinig plezier aan de wedstrijd in Zuid-Amerika. Woedend stapte hij uit de wedstrijd toen de organisatie hem in de tiende etappe niet vooraan het veld liet starten op de afgesproken vertrektijd. De organisatie probeerde de plooien glad te strijden door de MAN-coureur alsnog op een 9de plaats in de daguitslag te zetten van een etappe die hij niet verreden had. Een dag later vervolgde Stacey alsnog zijn weg om als 9de te finishen in het eindklassement.  

Afrika

Stacey heeft ook niet overwogen om zijn neef Gerard de Rooy te volgen en de Africa Eco Race te rijden.  ,,Ik wil volgend jaar voor de lol een paar gewone rally's te rijden in een auto. Of ik nog een keer terugkeer in de Dakar Rally, zie ik nog wel. Dan moet het wel met een truck zijn waarin ik mee kan doen om de overwinning", aldus Stacey die de laatste editie van de Dakar Rally op Afrikaanse bodem wist te winnen bij de trucks, in 2007. 

Over het parcours in Zuid-Amerika is hij nooit enthousiast geweest. ,,In Zuid-Amerika ben ik niet een keer echt moe geweest. In Afrika heb ik wel een paar keer gehad dat mijn lichaam het niet meer deed. Dat ik blokkeerde."