Volledig scherm
Darius Labanauskas. © Getty Images

‘Stuntman’ Labanauskas slaat opnieuw toe in tweede ronde

White uitgeschakeldDarius Labanauskas heeft in de tweede ronde van het WK darts voor een grote verrassing gezorgd. De Litouwer, nummer 82 van de wereld, won met 3-1 van Ian White uit Engeland.

Labanauskas vloog uit de startblokken tegen White, de nummer 9 van de wereldranglijst. De Litouwer greep de eerste set waarna zijn Engelse opponent zich gedwongen zag een hogere versnelling te vinden. Met een imponerend gemiddelde van 107 trok White in de tweede set dan ook de stand gelijk. Daarna was het woord echter weer aan Labanauskas, die efficiënter met zijn kansen omsprong dan White. De Litouwer won twee sets op rij en zorgde zo voor de grootste verrassing van de middag.

Het was niet de eerste keer dat Labanauskas een grotere speler wist te overrompelen in de tweede ronde. Vorig jaar eiste hij de scalp van Raymond van Barneveld, die gisteren verloor van Darin Young en zo op dramatische wijze afscheid van zijn sport nam. In de derde ronde kan Labanauskas opnieuw een Nederlander treffen: Benito van der Pas. Daarvoor moet Big Ben natuurlijk wel eerst zijn eersterondepartij (tegen Gabriel Clemens) en tweederondepartij (tegen Max Hopp) winnen.

Eerder op de dag werden er in Alexandra Palace in Londen ook al drie partijen uit de eerste ronde afgewerkt. Kyle Anderson ontsnapte met 3-2 tegen Xiaochen Zong. Ciaran Teehan was verrassend Ross Smith met 3-0 de baas. En Brendan Dolan had weinig moeite met Nitin Kumar: 3-0.

Uitslagen middagsessie

1ste ronde (best of 5)
• Kyle Anderson (Aus) - Xiaochen Zong (Chi) 3-2
• Ross Smith (Eng) - Ciaran Teehan (Ier) 0-3
• Brendan Dolan (NIe) - Nitin Kumar (Ind) 3-0

2de ronde (best of 5)
• Ian White (Eng) - Darius Labanauskas (Lit) 1-3