Volledig scherm
Harrie Timmermans na de onthutsende gang van zaken rond de inmiddels afgelaste PSV-musical: "Wij zitten zakelijk in de wedstrijd." © Ton van de Meulenhof

Supportersvereniging en PSV
staken veel tijd en geld in afgelast project en willen compensatie

EINDHOVEN - Supportersvereniging PSV is naar eigen zeggen 'uiterst onaangenaam verrast' door de mededeling van theaterproducent 'Het Nieuwe Theater' dat de PSV-musical rondom de clubiconen Harry van Raaij en Harrie van Kemenade is afgelast. Dat laat voorzitter Harrie Timmermans weten. 

Nadat bleek dat het project tonnen duurder uitviel dan begroot, is de stekker er tot verbijstering van heel PSV en de vereniging uit getrokken. Er moesten ineens tonnen worden bijgepast en dat was de club en vereniging te gortig. 

PSV is ziedend over de gang van zaken en ook het commentaar van Timmermans is niet mals. Tot voor kort bleek niets van een hiaat in de begroting. Sterker nog, onlangs werden zelfs twee extra voorstellingen verkocht omdat er meer kaarten waren verkocht dan verwacht. "Het voorzag derhalve in een behoefte", aldus Timmermans. 

De vereniging stak in de vorm van een lening 25.000 euro in het project, net als PSV. Met dat geld kon volgens voorzitter Harrie Timmermans 'het bootje gaan varen'. Daarnaast had het Cultuurfonds Brabant C 80.000 euro toegezegd. Of PSV en de Supportersvereniging dat geld terugkrijgen, is nog onduidelijk. Daarnaast hebben tal van anderen kosten gemaakt of verkeerden zij in de veronderstelling inkomsten te gaan genieten uit de musical. Hoe deze afwikkeling precies gaat lopen, is nog onduidelijk. 

Timmermans zit naar eigen zeggen 'zakelijk in de wedstrijd' en wil een fatsoenlijke financiële afwikkeling. Bovenal vindt hij de gang van zaken triest voor de mensen die veel energie in het project staken en voor Harry van Raaij en de familie Van Kemenade. 

Theaterproducent Het Nieuwe Theater, door iedereen bij de supportersvereniging en PSV gezien als de grote boosdoener voor de onthutsende gang van zaken, was niet bereikbaar voor commentaar.