Tallon Griekspoor slaat finale Feyenoord over: ‘Maar Raemon zit vast te bibberen voor de televisie’
Tennisser Tallon Griekspoor gaat de finale van Feyenoord vanavond niet kijken. Zijn coach Raemon Sluiter natuurlijk wel, die is groot fan van de Rotterdamse club. „Die zit vast te bibberen op de bank”, zegt hij na zijn uitschakeling in de tweede ronde op Roland Garros.
De Nederlandse tennisser is voor Ajax en zegt, met een grijns en een knipoog: ‘Het is maar de Conference League’. Pas als het in de 85ste minuut 2-2 staat, zet hij de televisie aan. „Maar ik kijk liever naar een potje Alcaraz dan naar Feyenoord. Al wil ik natuurlijk wel dat ze winnen. Ik heb niets tegen Feyenoord, wel tegen PSV.” Zijn coach Sluiter is niet mee naar Parijs en zit in grote spanning voor vanavond.
Het is dan even na zijn nederlaag in de tweede ronde van het grandslamtoernooi in Parijs. Hij verloor van de Amerikaan Brandon Nakashima. Een nederlaag die niet had gehoeven, want hij was niet kansloos tegen de 20-jarige Amerikaan, de nummer 75 op de ranglijst. Griekspoor kreeg vier setpunten in de eerste set, maar verloor zes punten op rij. Hij sloeg zijn racket uit frustratie aan gort.
Te zware medicatie
„De eerste twee sets speelde ik goed, de derde niet meer. Mijn schouder was slecht, ik heb veel medicatie genomen. Medicatie die ik op mijn leeftijd eigenlijk niet moet slikken, omdat het te zwaar is. In de derde set kreeg ik er pijn in mijn buik van.”
Hij baalde, zo net na het verlies, maar als hij terugkijkt op de afgelopen drie weken, is de tennisser ook tevreden met de progressie die hij maakte. „Vooraf had ik hiervoor getekend.” De Nederlander richt zich de komende vier weken op het grasseizoen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Afmelding Svitolina nieuwe tegenslag voor Rosmalen, Pattinama-Kerkhove krijgt wildcard
-
Tallon Griekspoor geeft stunt geen vervolg op Roland Garros: geen clash met Alexander Zverev
Roland Garros zit erop voor Tallon Griekspoor. De Nederlander, nummer 58 van de wereld, moest zijn meerdere erkennen in de Amerikaan Brandon Nakashima: 7-6(6), 6-4, 6-2. -
PREMIUM
Het bewogen jaar van Virgil van Dijk: ‘Van mij wordt altijd het meeste verwacht’
Feitelijk voor het eerst in zijn profloopbaan beleefde Virgil van Dijk (30) een grillig en moeizaam seizoen, compleet met vormdips en harde kritiek. AD Sportwereld volgde de Oranje-aanvoerder van dichtbij, eerst in Engeland en Qatar, deze week in Zeist en Breda. ,,De kritiek was soms gewoon terecht, niet altijd, maar ik ben er heel blij mee dat ik mentaal overeind ben gebleven.’’ -
Van de Zandschulp na opgave Fognini door in Parijs, Nadal volgende horde
Botic van de Zandschulp staat voor het eerst in de derde ronde van Roland Garros. De 26-jarige Nederlander sloeg zich in drie sets voorbij de taaie Fabio Fognini, die vanaf de tweede set niet meer vrijuit kon bewegen en bij 6-4, 7-6 (2), 3-2 besloot op te geven. In de derde ronde wacht hoogstwaarschijnlijk Rafael Nadal, mits de dertienvoudig kampioen vanavond weet te winnen. -
PREMIUMGeldvraag
Banken vragen geld voor betaalrekening, maar bieden nauwelijks spaarrente: zo zit het
Elke maand gaan er een paar euro’s naar je bank voor het gebruik van een betaalrekening. Op jaarbasis kan dat best aantikken. ‘Waarom zijn de kosten van mijn bankrekening zo hoog’, vraagt lezer Jos Couwenberg zich af. In deze rubriek leggen we elke week een lezersvraag over geld voor aan een deskundige.
-
PREMIUMANALYSE + VIDEO
PSV en Bosz gaan voor een lange samenwerking, na flinke eisen van Bosz
Eindhoven -
-
-
PREMIUMEnergierekening
Hans woont op 28 vierkante meter en heeft laag gasverbruik: ‘Merk wel dat alles duurder is’
Hans de Vries (40) uit Amsterdam woont in een studio en is op sommige vlakken afhankelijk van zijn VvE. Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. -
PREMIUM
Filosoof over de kunst van het uitstellen: ‘Doe nooit een taak die morgen verdwenen kan zijn’
De meeste mensen stellen dat wat ze moeten doen uit en voelen zich daar dan schuldig over. Vooral niet doen, legt filosoof John Perry uit aan journalist en notoire uitsteller Saskia Smith. Een gestructureerde uitsteller krijgt volgens hem juist een heleboel voor elkaar omdat ze die andere dingen niet doen.