Volledig scherm
De MitJet waarmee Michiel Becx een positie binnen de top 30 in de Dakar Rally van 2019 wil bemachtingen. © Rallyteam Becx

Team Becx mikt bij debuut in Dakar Rally op top 30

Michiel Becx uit Vessem maakt begin volgend jaar zijn debuut in de Dakar Rally. De 43-jarige ondernemer mikt met zijn MitJet Off Road op een plaats in de top 30 van het autoklassement. Edwin Kuijpers gaat mee als navigator.

 ,,Top 30 zou een ware topprestatie betekenen voor een kleine auto tussen de grote jongens”, zegt Beckx. ,,Het wordt een uitdaging voor ons, zowel voor de mensen die nog maar weinig ervaring hebben in zo’n grote rally als voor het materiaal."

De MitJet is het kleine broertje van de Peugeot-buggy's, die de afgelopen edities het autoklassement in de Dakar Rally domineerden. De auto's worden in dezelfde fabriek gebouwd, alleen is de MitJet 40 centimeter korter en smaller dan de Peugeot.

Technische problemen

Eerder dit jaar haalde Becx met de MitJet niet de eindstreep in de Morocco Desert Challenge. Intussen heeft de eigenaar van Bexc Verhuur er vertrouwen in dat de technische problemen verholpen zijn. 

In 2016 wonnen Becx en Kuijpers het buggyklassement van de Libya Rally.