Richard de Groot met navigator Raph van den Elshout en mecanien Jan Hulsebosch in actie in de eerste Dakar Rally op het grondgebied van Saoedi-Arabië. De Renault wordt omgewisseld voor een Iveco Powerstar.
Volledig scherm
Richard de Groot met navigator Raph van den Elshout en mecanien Jan Hulsebosch in actie in de eerste Dakar Rally op het grondgebied van Saoedi-Arabië. De Renault wordt omgewisseld voor een Iveco Powerstar. © Florent Gooden/DPPI/ASO

Team De Rooy doet Dakartruck van de hand

Het Firemen Dakar Team neemt aan de volgende Dakar Rally deel in een oude truck van Team De Rooy. Richard de Groot nam een Iveco Powerstar over, de enige uit de rallycollectie van Gerard de Rooy met onafhankelijke wielophanging. 

Ton van Genugten nam vorig jaar in deze truck deel aan de Morocco Desert Challenge. De afgelopen Dakar Rally in Saoedi-Arabië bleef deze speciaal ontwikkelde Powerstar aan de kant.

Afgelopen weekeinde kreeg De Groot de sleutel van de vrachtwagen in Son overgeleverd door Gerard de Rooy aan het uiteinde van een lange stok, om gepaste afstand te houden. De transportondernemer en teambaas had deze Powerstar in de verkoop gedaan, omdat het praktischer is om met één type truck aan een rally deel te nemen. Dat scheelt onder andere een hoop aan extra onderdelen.

Dertiende

De Groot is een ervaren rot in de Dakar-rally. De chauffeur van het brandweerteam uit Noordwijkerhout nam in januari voor de dertiende keer deel aan de zwaarste woestijnrally ter wereld en behaalde daarin zijn beste eindresultaat: 13de bij de trucks. Als navigator reed Raph van den Elshout uit Zevenbergen mee in de Renault-truck.

Met de Iveco Powerstar is die 13de plaats nog voor verbetering vatbaar, denkt De Groot. Of de Dakar Rally begin 2021 door kan gaan in verband met de coronacrisis, is nog niet bekend.