Volledig scherm
Jordie van der Laan namens Telstar aan de bal tegen TOP Oss. © BSR/Soccrates

Telstar ontslaat speler na ziek melden vanwege Spurs-Ajax

Telstar heeft per direct het contract ontbonden van Jordie van der Laan. De aanvaller moest eigenlijk trainen, maar meldde zich vorige week dinsdag ziek om naar Londen te reizen voor Tottenham Hotspur-Ajax. De club uit de Keuken Kampioen Divisie kon de smoes van Van der Laan niet waarderen en zette hem op non-actief.

Technisch directeur Piet Buter bevestigt het ontslag van Jordie van der Laan in het Haarlems Dagblad. De speler zelf spreekt nu van een ‘onhandige actie'. ,,Maar ik was ervan overtuigd dat ik geen vrij zou krijgen van de training”, zegt Van der Laan in de IJmuider Courant. ,,In mijn beslissing nam ik mee dat wij met Telstar nergens meer voor speelden. In elk ander geval zou ik absoluut niet naar Londen zijn gegaan. Maar ik besef nu natuurlijk dat het een heel onhandige actie is geweest. Ik heb afgelopen donderdag naar aanleiding van de situatie een gesprek gehad met Piet en in goede harmonie is besloten uit elkaar te gaan.”

Van der Laan besloot al in Londen zijn fout op te biechten bij de clubleiding van Telstar. ,,Het was dus niet zo dat mensen van de club verbaasd waren mij op tv-beelden te herkennen. Op dat moment waren ze namelijk al op de hoogte. Het blijft overigens wel bijzonder dat ik met mijn dikke kop drie keer in beeld ben gekomen.”

Quote

Blijft wel bijzonder dat ik met mijn dikke kop drie keer in beeld ben gekomen

Jordie van der Laan

Van der Laan, die dit seizoen slechts in zeven competitiewedstrijden in actie kwam voor Telstar, had een aflopend contract en zou deze zomer sowieso vertrekken bij de Keuken Kampioen Divisie-club. Nu heeft de speler, in overleg met de club, het contract per direct ontbonden.

Van der Laan deed nuchter om zijn voortijdige vertrek uit Velsen. Vanavond twitterde hij richting ‘Ajax'. ,,Ik verdien nu toch wel een kaartje voor woensdag. Ben tenslotte toch vrij...”

Bekijk hieronder de samenvatting van Tottenham Hotspur - Ajax: