Volledig scherm
Jong PSV-coach Pascal Jansen. © Remko Kool

Trainer Jansen over laatste duel Jong PSV met Achilles'29: 'Een cadeautje'

EINDHOVEN - "Een cadeautje", zei Jong PSV-trainer Pascal Jansen met de glimlach van een gulzige sportman na Jong PSV-Telstar over het laatste duel van de ploeg van volgende week. 

Jong PSV is na de krappe 1-0 winst van vrijdagavond inmiddels zeker van de vierde plek in de eerste divisie. De beloften kunnen niet meer zakken of stijgen, ongeacht het resultaat van komende vrijdag tegen Achilles'29.  

Hoe anders is de situatie in Groesbeek. Via winst op Jong PSV zou de gedoodverfde degradant uit het betaald voetbal zich volgende week nog kunnen handhaven ten koste van FC Dordrecht. De Heikant, het pittoreske onderkomen van Achilles'29, staat komende week ongetwijfeld in vuur en vlam. 

"Een cadeautje", vond de gretig ogende coach Jansen. "Dit soort wedstrijden moet je als jonge voetballer willen spelen. Ik kan er in ieder geval een ding over zeggen. Wij willen zo hoog mogelijk eindigen en geven zelf geen cadeautjes."

Dat deed Jong PSV tegen Telstar ook niet. De ploeg had zichzelf in de eerste helft al naar een ruime voorsprong moeten schieten, maar onder anderen Albert Gudmundsson, Sam Lammers en Matthias Verreth kregen de bal niet langs keeper Boy de Jong. Kort voor tijd legde Gudmundsson de wedstrijd toch nog in een beslissende plooi. "Ook hiermee hebben we soms te maken", zei Jansen. "Je kunt een keer minder goed spelen, maar moet er dan wel voor zorgen dat je de wedstrijd wint en dat hebben we gedaan. Dit duel staat niet symbool voor ons seizoen, waarin we vaak tot veel beter voetbal zijn gekomen."