Van den Berg kan nog altijd op herhaling in Shanghai

SHANGHAI - Handboogschutter Sjef van den Berg bewaart goede herinneringen aan Shanghai. Vorig jaar pakte hij er zijn eerste en tot nu toe enige wereldbekerzege individueel. Titelprolongatie zit er nog altijd in voor de 22-jarige Brabander.

In de tweede ronde van het individuele recurve-toernooi schakelde hij donderdag met ondubbelzinnige cijfers de Fransman Romain Fichet uit: 7-1. In de derde ronde wacht de Turk Mete Gazoz.

Volledig scherm
Rick van der Ven sneuvelde in Shanghai al in de eerste ronde tegen de Japanner Naoya Oniyama. © World Archery

Voor de Olympia-gangers Ossenaar Rick van der Ven en Mitch Dielemans uit Geldrop zat het toernooi er na de eerste ronde al op. Van der Ven delfde het onderspit tegen de Japanner Naoya Oniyama , 70e in de kwalificaties. Dielemans was niet opgewassen tegen de Maleisiër Muhammad Akmal Nor Hasrin: 2-6. In de landenwedstrijd vond Oranje, bestaande uit Van den Berg, Van der Ven en wereldbekerdebutant Steve Wijler, al in ronde 1 zijn Waterloo tegen Rusland (4-5 na verlenging). 

Compound

Bij de vrouwen-compound werd de Brabantse delegatie binnen twee ronden gedecimeerd van 3 naar 1. Alleen de Eindhovense Sanne de Laat overleefde de tweede ronde door de Russin Mariia Vinogradova met 146-139 uit te schakelen. De Laat moet stunten om nog een ronde verder te komen. Volgende tegenstandster is namelijk de Deense Sarah Sonnichsen, de winnares van de kwalificatiewedstrijd.

Martine Couwenberg (Heeze) verloor in de shoot-off van de Filipijnse Amaya Amparo Cojuangco. Inge van Caspel (Oss) moest haar meerdere erkennen in Parisa Baratchi uit Iran: 143-136. Het vrouwen-compoundteam voert de wereldranglijst aan, maar kon die reputatie in China niet waarmaken. In de eerste ronde struikelde het Oranje-trio over Chinees Taipeh: 221-230.

poll

Koploper PSV is de gedoodverfde titelfavoriet

Koploper PSV is de gedoodverfde titelfavoriet

  • Ja (37%)
  • Nee (11%)
  • Te vroeg om te zeggen (51%)
1694 stemmen