Volledig scherm
Ton van Genugten in de Dakar Rally 2019. © Willy Weyens

Van Genugten pakt tweede dagzege in Morocco Desert Challenge en hoopt nog wat op te schuiven

Ton van Genugten heeft vrijdag zijn tweede dagzege in de Morocco Desert Challenge gepakt. Een oppepper voor de Eerselnaar na het tegenvallende resultaat de dag ervoor. Daar werd een hoge klassering in het klassement verspeeld. 

Halverwege had Van Genugten al een marge van ruim twee minuten veroverd op naaste achtervolger Aliaksei Vishneuski. Al werd daar later nog een deel van ingeleverd. “In de tweede proef hadden we nog een losse luchtslang en die hebben we nog even vast moeten zetten. Daardoor werd de marge wat kleiner, maar uiteindelijk hadden we aan de finish nog 34 seconden over.” 

De coureur uit Eersel revancheerde zich zo voor de teleurstellende zesde etappe. Daarin werd in het slot een half uur verspeeld in de duinen. “We hebben het er gisteravond nog even over gehad nadat het gisteren helemaal niet liep op een paar kilometer voor de finish, maar vanochtend stonden we weer helder en fris aan de start. Dat ging meteen heel erg goed, zoals het eigenlijk de hele rally wel ging. Het had van mij nog wel wat langer mogen duren.”

Zaterdag staat er een korte, maar lastige etappe op het programma. Daarin hoopt Van Genugten nog wat plaatsjes te winnen. “Ik gun het niemand, maar ik kan alleen maar hopen dat iemand nog een foutje maakt zodat ik nog wat op kan schuiven.”

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (29%)
7976 stemmen