Volledig scherm
Michael van Gerwen en Jermaine Wattimena (rechts). © LAWRENCE LUSTIG

Van Gerwen over nieuwe partner voor wereldbeker: ‘Zuur voor Barney’

Darter Michael van Gerwen verdedigt morgen in Londen eerst zijn Premier League-titel, begin juni op zijn volgende grote toernooi de wereldbeker voor landenteams. Dat doet hij namens Nederland niet langer met Raymond van Barneveld, die ten koste van Jermaine Wattimena is gepasseerd.

Door Yorick Groeneweg

,,Dat is niet altijd even leuk”, reageert Michael van Gerwen vanuit Londen. ,,Raymond had verwacht dat hij met mij mocht gaan spelen, maar ik denk dat die jongen het heeft verdiend. Raymond heeft afgelopen jaar ook niet goed gepresteerd. Dan worden er weleens andere keuzes gemaakt.”

Quote

Uiteinde­lijk is het heel simpel; Jermaine heeft het verdiend.

Michael van Gerwen

Afgelopen weekend had Mighty Mike het er bij de Players Championships in Barnsley uitgebreid over met Van Barneveld, die op de wereldranglijst is weggezakt. Wattimena staat als beste tweede Nederlander 23ste, Barney 29ste. ,,Natuurlijk wenst Raymond ons in Hamburg het allerbeste, maar ik merk in alles aan hem dat hij een winnaar is. Hij wil erbij zijn, simpel zat.”

De nummer 1 van de wereld had geen hand in de samenstelling voor de wereldbeker, dat is aan organisator PDC. Van Gerwen: ,,Uiteindelijk is het heel simpel; Jermaine heeft het verdiend. Natuurlijk moet hij nog grote stappen maken, maar ik hoop dat ik hem daarbij kan helpen. Ik gun het die jongen, hij moet hij ook een kans krijgen. Dat het dan ten koste van Raymond gaat, is heel zuur voor hem.”

Live Voetbal

home logo AjaxAJA
73'
0-0
ChelseaCHE
away logo
home logo Lille OSCLIL
21:00
Valencia CFVAL
away logo

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen