Volledig scherm
Michael van Gerwen. © Getty Images

Van Gerwen wint European Darts Open na ninedarter in halve finale

VideoMichael van Gerwen heeft zondagavond in Leverkusen de European Darts Open op zijn naam gebracht. De Vlijmenaar, die in de halve eindstrijd opzien baarde door een ninedarter te gooien, was in een spannende finale te sterk voor Rob Cross (8-6).

In een finale kwam Van Gerwen ijzersterk uit de startblokken met een 170-finish. Daarmee leek Mighty Mike het beste in Cross naar boven te halen, want pas bij een 6-6 tussenstand lukte het Van Gerwen om afstand te nemen. De nummer één van de wereld hield zijn eigen leg en gooide de wedstrijd daarna uit via een dubbel twaalf in de leg van Cross.

Eerder op de dag kostte het Van Gerwen nog de nodige moeite om de halve finale te bereiken. Tegen Gerwyn Price overleefde hij twee matchdarts om vervolgens met 6-5 te winnen. De halve finale tegen Mensur Suljovic (7-5) deed Van Gerwen van zich spreken met een ninedarter, negen perfecte darts op rij. En wéér op een andere manier. 

Steeds een andere ninedarter

Eerst scoorde hij 180 en 174 punten, waarna hij de resterende 147 uitgooide door zijn pijltjes in achtereenvolgens de triple 19, bull’s eye en dubbel 20 te mikken.

De Brabander probeert steeds op andere manieren een ninedarter te gooien. Eerder dit jaar liet hij twee 180'ers volgen door triple 19, triple 16 en dubbel 18. Hij gooide de 501 punten ook een keer uit met 177, 174, twee keer triple 19 en dubbel 18.

Voor Van Gerwen betekende het zijn 29ste eindoverwinning op een Euro Tour-event. De toernooizege op de European Darts Open levert hem 25.000 pond op.