Michael van Gerwen.
Volledig scherm
Michael van Gerwen. © BSR Agency

Van Gerwen zeker van halve finale na zege op Smith

Champions League of DartsMet een 10-6 zege op Michael Smith heeft Michael van Gerwen zich vanavond al verzekerd van een plek in de halve finale van de Champions League of Darts. De nummer één van de wereld kan na een zege in het tweede groepsduel niet meer ingehaald worden.

De wereldkampioen won vanmiddag in zijn eerste groepsduel al met 10-8 van de Engelsman James Wade. Wade won vanavond wél, in een spannend duel tegen Gary Anderson (10-9). Morgen strijden Wade en Smith in een onderling duel om wie er mee mag met Van Gerwen naar de halve finales. Anderson is na twee nederlagen uitgeschakeld,

‘Mighty Mike’ jaagt op zijn eerste titel bij de Champions League of Darts, het toernooi dat in voorgaande jaren werd gewonnen door de inmiddels gestopte Phil Taylor (2016), Mensur Suljovic (2017) en Gary Anderson (2018).

Aan het toernooi doen acht darters mee, verspreid over twee groepen. Na de groepsfase gaan de twee beste spelers uit beide poules door naar de halve finale. Van Gerwen zit in Groep A met verliezend WK-finalist Michael Smith, titelverdediger Anderson én Wade. In Groep B spelen Peter Wright, Daryl Gurney, Gerwyn Price en Rob Cross.