Volledig scherm
Amanda Anisimova © AP

Verrassing Anisimova meldt zich ziek af voor Rosmalen

Amanda Anisimova, vorige week nog halvefinaliste op Roland Garros, heeft zich op het laatste moment afgemeld voor het grastoernooi van Rosmalen. De 17-jarige Amerikaanse is ziek.

,,Helaas heb ik meer rust nodig en kan ik op dit moment niet op mijn best presteren. Het was mijn eerste bezoek aan Nederland en ik hoop volgend jaar terug te komen”, zei de nummer 26 van de wereld.

De als achtste geplaatste Anisimova trad wel aan in het dubbelspel, waarin ze in de eerste ronde werd uitgeschakeld. Vorige week werd Anisimova op Roland Garros bij de laatste vier gestuit door de latere toernooiwinnares Ashleigh Barty.

  1. Sander Vereijken zit in de zesde versnelling: van derde klasse naar betaald voetbal in 365 dagen
    PREMIUM
    Het seizoen van

    Sander Vereijken zit in de zesde versnel­ling: van derde klasse naar betaald voetbal in 365 dagen

    Als er iemand is op wiens loopbaan het begrip stroomversnelling van toepassing is, dan is het op die van Sander Vereijken (22). Ruim een jaar geleden werd hij kampioen met Mierlo-Hout in de derde klasse, onder meer door een hattrick in de kampioenswedstrijd. Een transfer naar zondaghoofdklasser Gemert volgde. Met die ploeg promoveerde de linksbuiten naar de derde divisie. En nu? Nu is het tijd voor het hoofdstuk Helmond Sport.