Volledig scherm
Maiky Fecunda houdt Jong PSV'er Justin Lonwijk van de bal. © Thomas Bakker

Verzwakt Helmond Sport stunt bij Jong PSV

Een ernstig verzwakt Helmond Sport heeft vrijdagavond voor een stunt gezorgd bij een heel jong Jong PSV. De Helmonders (voorafgaand aan het duel de nummer één-na-laatst) wonnen op De Herdgang met 1-2 van subtopper Jong PSV.

Helmond Sport kon door een griep- en blessuregolf geen beroep doen op maar liefst acht potentiële basiskrachten. De beloften van PSV misten zes spelers die met PSV 1 mee zijn op trainingskamp in Florida. En dus stonden er op De Herdgang twee elftallen op het veld van wie de spelers totaal niet op elkaar ingespeeld waren. Dat was zeker in de eerste helft goed te merken, vooral bij Helmond Sport.

Jong PSV nam snel het initiatief en het veldoverwicht leidde in de 14de minuut tot de 1-0 van Matthias Verreth. De Eindhovenaren verzuimden de voorsprong uit te breiden en Helmond Sport kwam slechts sporadisch in de buurt van het doel van Jong PSV-keeper Mike van de Meulenhof. De 18-jarige Helmonder maakte – uitgerekend tegen de club die hij in 2012 verliet voor PSV - zijn debuut in het betaald voetbal.

In de tweede helft toonde Helmond Sport een heel ander gezicht. De ploeg van Roy Hendriksen kwam veel beter voor de dag. Nadat Steven Edwards en Jordy Thomassen al dicht bij de gelijkmaker waren, was de derde kans na rust wel raak. Thomassen verschalkte Van de Meulenhof in de 65ste minuut in de korte hoek. Vijf minuten later knalde Edwards van een meter of 25 de 1-2 tegen de touwen.

In de slotfase was Jong PSV via Philippe Rommens dicht bij de gelijkmaker, maar zijn schot ging rakelings naast het doel van Stijn van Gassel.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement