Volledig scherm
Inessa Kaagman van Ajax in viert haar 2-0 tegen PSV tijdens de bekerfinale. Maureen Sanders, Aniek Nouwen en keepster Angela Christ kijken verslagen toe. © Koen van Weel/ANP

Vrouwen PSV laten beker weer aan Ajax

VideoVoor de derde keer hebben de voetbalsters van PSV een bekerfinale van Ajax verloren. In Spakenburg werd het zaterdagavond 3-1.

Ajax kwam na twintig minuten op voorsprong. Stefanie van der Gragt kopte een corner binnen en PSV vond geen gehoor bij de scheidsrechter claimende dat zij eerst een duwfout zou hebben gemaakt. In de 41ste minuut zette Merel van Dongen met een splijtende pass Inessa Kaagman vogelvrij voor Angela Christ. De aanwinst van Everton, die eerder al het aluminium had geraakt, zette nu wel de 2-0 ruststand op het scorebord voor Ajax. In de 63ste minuut kwam de aansluitingstreffer van PSV van de voet van Vanessa Susanna, koud twee minuten in het veld voor Mauri van de Wetering. De wedstrijd werd daardoor nog spannend, maar de beker ging na nog een klutsgoal in de slotfase mee naar Amsterdam. De Eindhovense prijzenkast blijft zo ook na het zesde seizoen leeg.

Op het terrein van vv IJsselmeervogels werd door de KNVB aan het winnende vrouwenteam voor het eerst een beker uitgereikt in de bekende dennenappelvorm. PSV, dat eerder in 2014 en 2017 de finale van Ajax verloor, haalde in 2018 de eindstrijd door achtereenvolgens te winnen van topklasser sc Buitenveldert en de talententeams CTO Amsterdam en CTO Zuid. Het was de laatste wedstrijd van trainer-coach Nebojsa Vuckovic. Hij stond sinds januari 2013 aan het roer bij PSV.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement