https://vms.mychannels.com/productions/107584/edit embed:

WTA Finals in gevaar voor Bertens na nederlaag in Moskou

Bencic wint welKiki Bertens is er niet in geslaagd de halve finale van het WTA-toernooi in Moskou te bereiken. Bertens ging onderuit tegen de Française Kristina Mladenovic: 6-4, 2-6, 6-1. Door de uitschakeling heeft Bertens plaatsing voor de WTA-finals niet meer in eigen hand. 

De Zwitserse Belinda Bencic (22) won in haar kwartfinale van de Belgische Kirsten Flipkens: 7-6, 6-1. Als Bencic morgen in de halve finale ook wint van de Franse Kristina Mladenovic is zij Bertens voorbij en is ze daarmee geplaatst voor de WTA Finals in Shenzhen. 

Bertens verloor halverwege de eerste set haar opslagbeurt en kon die achterstand ondanks meerdere kansen niet repareren (6-4). In de tweede set herpakte de Wateringse zich en kwam Mladenovic er niet aan te pas. Na een vroege 4-0 voorsprong serveerde de nummer negen van de wereld de set uit: 6-2.

Daarna zakte Bertens ver terug en liep ze vanaf het begin van de derde set achter de feiten aan. De sterk spelende Mladenovic brak Bertens in de eerste game van de derde set en hield vervolgens ook haar eigen game. De nummer 45 van de wereld liep vervolgens uit naar 5-0 met drie breaks voorsprong. Bertens voorkwam nog wel een whitewash, maar kon het uiteindelijk niet meer bolwerken: 6-1. 

Kiki Bertens.
Volledig scherm
Kiki Bertens. © AFP

WTA Finals

Plaatsing voor de WTA Finals heeft Bertens na de nederlaag niet meer in eigen hand. Na de nederlaag tegen Mladenovic kan Bertens nummer acht Serena Williams niet meer op eigen kracht passeren. 

Blijft Bertens negende, dan moet ze ook nog hopen op een afmelding van Serena Williams. Als nummer acht plaatst zij zich in principe voor het prestigieuze eindejaarstoernooi in het Chinese Shenzhen. De laatste jaren liet de Amerikaanse de Finals vaak schieten.