Hockeyster Eva de Goede liep vandaag in alle vroegte en stilte een rondje door Den Haag.
Volledig scherm
Hockeyster Eva de Goede liep vandaag in alle vroegte en stilte een rondje door Den Haag. © Instagram.com/degoedeeva

Zo blijven deze sporters fit in tijden van corona

SportbytesDe sportwereld ligt vanwege het coronavirus voorlopig compleet stil. Vervelend voor sportliefhebbers, maar natuurlijk ook voor de sporters zelf. Bekijk hier op welke manier ze toch fit proberen te blijven. 

Marco van Basten

Marco van Basten zal vanmiddag net als honderdduizenden Nederlanders nog eens met veel plezier hebben teruggekeken naar de fraaie beelden van het EK 1988. Daarna stapte de voormalig topspits van Ajax, AC Milan en Oranje nog even op zijn hometrainer in zijn woning in Amsterdam. ,,Binnen blijven.. Je moet er wat van maken.”

Binnen blijven.. je moet er wat van maken! Stay safe 🙏🏼

3,535 Likes, 81 Comments - Marco van Basten (@marcovanbasten) on Instagram: "Binnen blijven.. je moet er wat van maken! Stay safe 🙏🏼"

Hirving Lozano

Voor Hirving Lozano zit er voorlopig ook niets anders op dan binnenblijven in zijn woning in Napels. Met deze gewichten probeert de kleine aanvaller uit Mexico in shape te blijven.

Ahora, más que nunca, somos un equipo! #playinside #playfortheworld

23.8k Likes, 176 Comments - Ro Loz (@hirvinglozano) on Instagram: "Ahora, más que nunca, somos un equipo! #playinside #playfortheworld"

Lisanne Wever

Ook atlete Lisanne Wever baalt van de situatie. In haar achtertuin trapt en stoot ze de frustratie er vandaag flink uit op deze bokszak. 

Punching bag at home.⚡ #socialdistancing

232 Likes, 39 Comments - Lisanne Wever (@lisannewever) on Instagram: "Punching bag at home.⚡ #socialdistancing"

Kjeld Nuis

Voor Kjeld Nuis (30) zat het schaatsseizoen er net op, dus hij kan het voorlopig wel even rustig aan doen. Dit weekend vermaakte de olympisch kampioen zich prima met zijn zoontje Jax, die net zijn durfal blijkt als zijn stoere vader. 

Stuntpiloot!❤️

1,016 Likes, 26 Comments - Kjeld Nuis (@kjeldnuis) on Instagram: "Stuntpiloot!❤️"

Eva de Goede

Hockeyster Eva de Goede (30) liep vanmorgen hard door Den Haag. ,,Dat was een prachtige en rustige loop om 7 uur 's ochtends, nu weer terug naar binnen.”

That was a beautiful & quiet 7am run, now back inside to self isolate. #stayhealthy #stayhome #staystrong

1,953 Likes, 11 Comments - * Eva de Goede * (@degoedeeva) on Instagram: "That was a beautiful & quiet 7am run, now back inside to self isolate. #stayhealthy #stayhome..."

Danielle Collins

De Amerikaanse tennisster Danielle Collins (26) prijst zichzelf gelukkig dat ze in deze tijden kan blijven trainen. ,,Toen ik opgroeide als kind, heb ik elke dag urenlang duizenden ballen teruggeslagen naar mijn ballenmachine. Ik ben zo dankbaar dat ik dat ook in deze moeilijke tijden kan blijven doen. Ik prijs mezelf gelukkig dat ik nog steeds aan mijn spel kan werken.”

Andrea Petkovic

Ook de Duitse tennisster Andrea Petkovic (32) probeert thuis in goede conditie te blijven. ,,Cardiotraining à la Petko: 4 oefeningen van 30 seconden, 15 seconden pauze tussendoor, 10 ronden. Tussendoor een pauze van 30 seconden. De training duurt ongeveer 30 minuten lang en kicks ass. De beloning na deze work-out: pizza! Blijf binnen mensen.”

home office // cardio workout à la petko, 4 exercises 30 seconds, 15 seconds break, 10 rounds, in between rounds take a 30 second break. workout is about 30 min long and kicks ass. post-workout: pizza -> stay 🏠 what you got @stanwawrinka85 ? #stayfitstan

8,955 Likes, 356 Comments - Andrea Petkovic (@andreapetkovici) on Instagram: "home office // cardio workout à la petko, 4 exercises 30 seconds, 15 seconds break, 10 rounds, in..."

Novak Djokovic

Novak Djokovic houdt het vandaag bij tekenen en knutselen met zijn drie kinderen. De 32-jarige toptennisser uit Servië, die in januari voor de achtste keer de Australian Open won, heeft op Instagram een lange boodschap voor zijn 7 miljoen volgers. ,,Het zijn zware en uitdagende tijden voor iedereen op deze wereld. Blijf thuis en probeer daarmee de mensen in de zorg zo goed mogelijk te helpen,” schrijft hij. ,,We leven in een wereld waarin we altijd bezig zijn, altijd onderweg zijn. We zijn verslaafd geraakt aan het idee dat we altijd iets leuks of productiefs moeten doen. Dit is een tijd voor ons als mensen om samen te komen. Wij kunnen niet gezond zijn als de wereld niet gezond is. Laten we dit aangrijpen als een kans om te bidden, mediteren, gezond te eten, goed te slapen, te zingen, te dansen, te schrijven, te lezen. Dit is een goede kans om dit allemaal te doen.”

Elina Svitolina

Ook tennisster Elina Svitolina (25) traint door in haar thuisland Oekraïne. Ze heeft voor haar 570.000 volgers op Instagram video's gemaakt die kunnen dienen als inspiratie om thuis fit te blijven. 

Nicolás Otamendi

De Argentijnse verdediger Nicolás Otamendi (32) van Manchester City traint door vanuit huis, want meer dan een beetje spinnen is voorlopig niet mogelijk. ,,Nu, meer dan ooit, zijn we een team. Speel voor de wereld, speel binnen.”

Now, more than ever, we are one team. #playinside #playfortheworld

68.9k Likes, 280 Comments - Twitter Oficial: @Notamendi30 (@nicolasotamendi30) on Instagram: "Now, more than ever, we are one team. #playinside #playfortheworld"

Kimberley Bos

Skeletonster Kimberley Bos (26) traint door in de natuur in haar woonplaats Ede. Een rondje door het bos, haar auto duwen en een oefening in de achtertuin.