Jeffrey Herlings (l) en Glenn Coldenhoff vieren een jaar geleden in Mantova de zilveren medaille in het WK voor landenteams. Het verschil met wereldkampioen Italië bedroeg slechts één punt.
Volledig scherm
Jeffrey Herlings (l) en Glenn Coldenhoff vieren een jaar geleden in Mantova de zilveren medaille in het WK voor landenteams. Het verschil met wereldkampioen Italië bedroeg slechts één punt. © Ray Archer/KTM

Zonder Herlings, maar met veteraan Coldenhoff is Nederland podiumkandidaat bij het WK Motorcross: ‘Dit blijft speciaal’

Voor Glenn Coldenhoff, Calvin Vlaanderen en Kay de Wolf verliep het afgelopen WK-seizoen met vallen en opstaan. Toch kunnen de drie Brabantse motorcrossers het jaar nog als wereldkampioen afsluiten. Daarvoor moeten ze morgen toeslaan op het RedBud-circuit, decor van de 75ste Motocross of Nations (MXoN).

  1. Oud-Feyenoorder George Boateng op WK assistent bij Ghana: 'Louis van Gaal helpt me waar ik hem nodig heb’
    PREMIUM
    Exclusief interview

    Oud-Feyenoor­der George Boateng op WK assistent bij Ghana: 'Louis van Gaal helpt me waar ik hem nodig heb’

    Als assistent van Ghana wil George Boateng (47) zich morgen op zijn eerste WK bij de laatste zestien scharen, naast leermeesters Gareth Southgate en Louis van Gaal. Het wonderlijke voetbalpad van de oud-Feyenoorder, die na bijna 400 Premier League-duels met pijn en moeite een jeugdteam vond in Engeland: ,,Ik voel me eindelijk klaar om op eigen benen te staan.”