Volledig scherm
Pieter van den Hoogenband in 'zijn' stadion. Hier vindt op 11 en 12 augustus de World Cup plaats met VDH als toernooidirecteur. Foto Ton van de Meulenhof © FotoMeulenhof

Zwemmen in een theater tijdens World Cup in Eindhoven

VIDEOEINDHOVEN - Topzwemmers als sterren onthalen in een theatersetting. Dat heeft toernooidirecteur Pieter van den Hoogenband voor ogen met de FINA Swimming World Cup op 11 en 12 augustus in ‘zijn’ bad in Eindhoven.

Pieter van den Hoogenband (39) heeft het de afgelopen jaren ontelbare keren geroepen. Hij wilde meer prestigieuze zwemwedstrijden zien in Eindhoven en vooral ook meer spektakel. Het ging de drievoudig olympisch kampioen aan het hart dat de tribunes in ‘zijn’ stadion alleen met de jaarlijkse Swim Cup redelijk goed vol zaten. Maar van een echt sfeervol evenement was ook bij de Swim Cup geen sprake.

Dat moet en kan anders, vond Van den Hoogenband die de handschoen oppikte. Samen met sportmarketingbureau TIG Sports bedacht hij een plan om meer beleving rond zwemwedstrijden te creëren. Mede dankzij financiële bijdragen van de gemeente Eindhoven, provincie Noord-Brabant en zwembond KNZB (ieder een ton) plus sponsoring van bedrijven kan de World Cup deze zomer in Eindhoven plaatsvinden. Bovendien heeft de gemeente 3,5 ton geïnvesteerd in een licht- en geluidplan voor het zwemstadion.

,,We willen een setting neerzetten die voor de zwemsport ongekend is”, lichtte Van den Hoogenband vrijdag toe op een persbijeenkomst. ,,We gaan de zwemmers als sterren onthalen. Ze wanen zich straks in een theater vol show. Het publiek zit ook heel dicht op het bad. Het wordt compact en spectaculair.”

Cate Campbell
Volgens VDH hebben al veel zwemtoppers hun komst naar Eindhoven toegezegd. ,,Australië komt met zijn voltallige WK-ploeg. Dat kan dus een mooie battle worden tussen Cate Campbell en Ranomi Kromowidjojo.” 

poll

Koploper PSV is de gedoodverfde titelfavoriet

Koploper PSV is de gedoodverfde titelfavoriet

  • Ja (37%)
  • Nee (10%)
  • Te vroeg om te zeggen (53%)
278 stemmen