1. Uitspraak: Staat mag verder met uitrollen van 5G-netwerk
  VIDEO

  Uitspraak: Staat mag verder met uitrollen van 5G-net­werk

  De stichting Stop5GNL, die een zaak aanspande tegen de Nederlandse staat over de uitrol van het landelijke 5G-netwerk, heeft bij de rechter bakzeil gehaald. De techniek, die voor de vijfde generatie mobiele netwerken staat en hoge communicatiesnelheden garandeert, zou volgens de stichting gezondheidsrisico’s opleveren. De rechter is van mening dat de overheid voldoet aan de Europese telecomwetgeving en de veiligheid in acht neemt.
 1. ‘Chinezen achter dataroof bij easyJet’: gegevens 9 miljoen klanten op straat
  Update

  ‘Chinezen achter dataroof bij easyJet’: gegevens 9 miljoen klanten op straat

  Luchtvaartmaatschappij easyJet is getroffen door een grote dataroof. Criminelen, mogelijk Chinese hackers, hebben toegang gekregen tot de gegevens van 9 miljoen klanten. Het gaat onder meer om hun mailadressen en reisplannen. De ‘wapens’ die ze hebben gebruikt om binnen te komen, doen denken aan andere recente cyberaanvallen op luchtvaartbedrijven, zeggen twee bronnen rond het onderzoek tegen persbureau Reuters.
 2. DJI Mavic Air 2 is een uitstekende nieuwe drone, maar een onzekere koop door regelgeving
  Review

  DJI Mavic Air 2 is een uitsteken­de nieuwe drone, maar een onzekere koop door regelge­ving

  Toen in 2018 de Mavic Air werd aangekondigd, was dit een nieuw model tussen de klassieke Mavic Pro en de kleine, versimpelde Spark. De Air leek op het eerste gezicht de belangrijkste eigenschappen te bevatten van de eerstgenoemde: sensoren voor, achter en onder, 4k video en een drieassige gimbal, maar dan in een kleinere behuizing. Dat laatste had natuurlijk gevolgen voor de vliegtijd; de veel kleinere accu ging aanmerkelijk korter mee.