Volledig scherm
© EPA

200 miljoen gebruikers kijken elke dag op YouTube naar gamevideo's

Zo'n 200 miljoen kijkers kijken elke dag naar gamevideo's op Youtube. Dat is over de afgelopen twaalf maanden samen zo’n vijftig miljard uur aan kijktijd.

Deze gigantische cijfers werden onthuld door de baas van YouTube Gaming, een subsectie van YouTube die zich focust op videospellen, in gesprek met de site VentureBeat. Daarnaast worden mobiele games - spellen die op smartphones en andere draagbare platforms gespeeld kunnen worden - steeds populairder. Kopstuk Ryan Wyatt: ,,Dat gebeurt nu veel, veel meer. Dat sprong mij het meest in het oog, hoe groot en explosief mobile gaming is geworden op ons platform.”

Daarnaast maakt de extreme groei van computerspel Fortnite indruk. Onlangs werd bekend dat die game 200 miljoen(!) geregistreerde spelers heeft. 

YouTube Gaming is een divisie die de videogigant in 2015 opzette, waarmee een directe concurrent van streamingsite Twitch in het leven werd geroepen. Binnen die strategie zijn echter dit jaar ook weer wijzigingen aangebracht; de YouTube Gaming-app stopte, want veel functies daarvan zitten inmiddels in de reguliere app.

Benieuwd hoeveel streamers verdienen? Check dan snel dit artikel.