Apple's orginele AirPods uit 2016. Maandag presenteerde het bedrijf een nieuwe versie.
Volledig scherm
PREMIUM
Apple's orginele AirPods uit 2016. Maandag presenteerde het bedrijf een nieuwe versie. © REUTERS

AirPods: verguisd in 2016, nu Apple's grootste succes

Net het opzetstuk van een elektrische tandenborstel, klonk het op internet toen Apple in 2016 met draadloze oordoppen kwam. Nu loopt half Nederland met AirPods rond en lanceerde Apple deze week een nieuwe, duurdere versie.

Een paar draadloze bluetooth oordoppen van 179 euro. Weinig experts verwachtten er veel van toen Apple ze in 2016 samen met de iPhone 7 lanceerde. Op internet maakten de AirPods de tongen wél meteen los, maar om een andere reden: talloze lolbroeken plaatsten foto's op sociale media met een elektrische tandenborstel in hun oor. 

Serieuzer was de kritiek dat de oortjes door het schrappen van de draad massaal kwijt zouden raken. Techverslaggeefster Julia Carry Wong van The Guardian vergeleek de schoonheid van het koptelefoonsnoer zelfs met een tampondraad. ,,Het is er om je te helpen een belangrijk item te volgen, en helpt je het uit hoekjes en gaten te vissen waar het is ingevallen.”

  1. Uitspraak: Staat mag verder met uitrollen van 5G-netwerk
    VIDEO

    Uitspraak: Staat mag verder met uitrollen van 5G-net­werk

    De stichting Stop5GNL, die een zaak aanspande tegen de Nederlandse staat over de uitrol van het landelijke 5G-netwerk, heeft bij de rechter bakzeil gehaald. De techniek, die voor de vijfde generatie mobiele netwerken staat en hoge communicatiesnelheden garandeert, zou volgens de stichting gezondheidsrisico’s opleveren. De rechter is van mening dat de overheid voldoet aan de Europese telecomwetgeving en de veiligheid in acht neemt.