Volledig scherm
Een fabrieksreset en het herbouwen van de database lost het probleem op © AFP

Berichtje met vreemd teken brengt Playstation 4 flink in de war

Gamers met een Playstation 4 worden geplaagd door een bericht dat de spelconsole vast laat lopen. Een vreemd karakterteken blijkt de boosdoener. Tot overmaat van ramp start de PS4 na het vastlopen en herstarten in een zogenaamde bootloop terecht, waardoor de spelcomputer zichzelf blijft herstarten. Geadviseerd wordt berichten van vreemden niet te openen.

Playstation 4-gebruikers waarschuwen voor het euvel op sociale nieuwssite Reddit. Het vermaledijde berichtje bevat een teken waarin Sony’s speelmachine zich danig verslikt. De PS4 kan het karakter niet weergeven en loopt daardoor finaal vast. Opnieuw opstarten lijkt de enige oplossing, maar daarna zijn de rapen pas echt gaar.

Opstartlus

De spelcomputer komt in een opstartlus terecht en blijft daarin hangen, met keer op keer opnieuw starten tot gevolg. Een manier om het probleem te tackelen is door de Playstation terug te zetten naar de fabrieksinstellingen middels een reset. Sommige gebruikers zeggen dat opstarten in de safe mode en het reconstrueren van de database het probleem ook verhelpt.

Voordeel van die laatste optie is dat de harde schijf in de PS4 niet wordt gewist. Wie het berichtje nog niet heeft geopend, kan het openen en verwijderen via de Playstation berichten-app op de smartphone. Wie wil voorkomen het bericht sowieso te ontvangen, wordt geadviseerd de berichtenfunctie in te stellen op ‘alleen vrienden’ of helemaal geen berichten te accepteren.

  1. Google beperkt toegang Huawei tot Android, chipmakers stoppen mogelijk leveringen
    Update

    Google beperkt toegang Huawei tot Android, chipmakers stoppen mogelijk leveringen

    Google heeft de toegang van telefoonmaker Huawei tot het besturingssysteem Android beperkt. Dat bevestigt Google na berichtgeving van persbureau Reuters en het Amerikaanse medium The Verge. Google volgt daarmee nieuwe, strengere regels van het Amerikaanse ministerie van Economische Zaken voor het Chinese telefoonbedrijf. Ook verschillende chipmakers zouden naar verluidt stoppen met leveren aan Huawei.