Volledig scherm
PREMIUM
© EPA

Betalen met je telefoon of smartwatch, zo werkt het

Je stopt je bankpas steeds minder vaak in het pinapparaat bij de kassa, want contactloos betalen is de nieuwe norm. Inmiddels maak je met mobiel bankieren ook van je smartphone of smartwatch een betaalpas.

Wie betaalt straks nog met een bankpas? Ga je met je vrienden wat drinken, stuur je achteraf per telefoon een Tikkie om de rekening te delen. Om de inhoud van je digitale winkelwagen in een webshop af te rekenen, scan je met diezelfde telefoon een code, zonder enig bankgegeven in te voeren. En zelfs bij een kraam op Koningsdag is handje contantje geen noodzaak meer: die ene euro voor een potje oud-Hollands blikgooien schrijf je ook heel makkelijk over via je bank-app.

  1. Grap loopt uit de hand: 1,7 miljoen mensen willen aliens gaan zoeken op geheime basis Area 51

    Grap loopt uit de hand: 1,7 miljoen mensen willen aliens gaan zoeken op geheime basis Area 51

    Het is een Amerikaanse versie van Project X, maar dan in duizendvoud. Al 1,7 miljoen mensen hebben via Facebook aangegeven op te dagen als op 20 september het ultrageheime Area 51 - de plek in Nevada die de Amerikaanse luchtmacht gebruikt voor haar testen - wordt bestormd. En nog eens 1,3 miljoen mensen komen misschien, om nu eindelijk eens ‘die buitenaardse wezens te zien’ die daar verborgen worden gehouden. Budweiser sponsort het bier, maar de Amerikaanse luchtmacht is niet blij.