Jeroen Horlings (44) van techsite Tweakers test alles van actiecamera’s tot zoomlenzen.
Volledig scherm
PREMIUM
Jeroen Horlings (44) van techsite Tweakers test alles van actiecamera’s tot zoomlenzen. © Jean-Pierre Jans

Beter dan de camera in je smartphone: vijf systeemcamera's getest

Voor jou getestWie niet de hoofdprijs wil neerleggen voor een fototoestel en een smartphone te beperkt vindt, heeft de keuze uit steeds meer systeemcamera’s. Vijf toestellen getest.

Natuurlijk kun je steeds betere foto’s schieten met je smartphone. Maar wie wil spelen met sluitertijd en scherptediepte - of kiekjes wil opblazen voor boven de bank - loopt zelfs bij de modernste mobieltjes tegen grenzen aan. Een professionele fullframe camera met extra grote sensor dan? Kan. Maar daar hangt wel vaak een torenhoge instapprijs aan. Gelukkig is er een middenweg: camera’s die op alle fronten gehakt maken van smartphonelenzen, maar voor rond de 1000 euro over de toonbank gaan. Jeroen Horlings, fotografie-expert van techsite Tweakers, vergeleek vijf modellen in een grondige test: de Fujifilm X-T30, Panasonic Lumix DC-G90, Sony A6400, Nikon Z50 en Canon EOS M6 Mark II.

  1. Amerikaanse gerecht stelt vragen bij privacybeleid van Zoom

    Amerikaan­se gerecht stelt vragen bij privacybe­leid van Zoom

    De openbaar aanklager in New York heeft het videoconferencing-bedrijf Zoom om meer uitleg gevraagd over zijn privacybeleid. Sinds de uitbraak van het nieuwe coronavirus werken een pak meer mensen voltijds van thuis en boomt het gebruik van Zoom. De app kreeg er in één klap miljoenen klanten bij, maar de Amerikaanse justitie vreest dat de onderneming niet genoeg voorzorgsmaatregelen neemt om de gegevens van zijn gebruikers te beschermen.