Boycot je het WK in Qatar? Zo vermijd je voetbalberichten automatisch op sociale media
Het WK boycotten op tv is een kwestie van niet naar de wedstrijden kijken, maar het voetbalgeweld op internet mijden is net weer wat lastiger. Met deze tips ga je ook op sociale media het wereldkampioenschap uit de weg.
Op Twitter is het mogelijk om bepaalde woorden, emoji’s, gebruikersnamen en hashtags te ‘negeren’. Dan verschijnen er geen berichten op je tijdlijn die deze onderdelen bevatten.
Om een onderwerp te negeren, open je de instellingen van Twitter. Dit doe je in de app door op je avatar te drukken. In de browser druk je in het menu op ‘Meer’. Tik op ‘Instellingen en ondersteuning’ en vervolgens op ‘Instellingen en privacy’. Onder het kopje ‘Privacy en veiligheid’ vind je de optie ‘Negeren en blokkeren’. Kies hier voor ‘Genegeerde woorden’.
Via het plus-icoontje of de knop ‘Voeg toe’ kun je woorden of zinnen toevoegen die je wil vermijden. Daarbij kun je ook kiezen of je dat permanent negeert, of slechts voor een periode. Om een onderwerp compleet te vermijden, kun je zoveel mogelijk woorden doorgeven die daarmee te maken hebben. Dus bijvoorbeeld naast ‘Voetbal’ ook ‘WK’, ‘Qatar' en ‘Oranje’.
Mocht je toch een bericht tegenkomen over het onderwerp, kijk dan of je een bepaald woord kunt toevoegen aan de negeerlijst. Eenmaal ingesteld zou je niet langer berichten over dat woord in je tijdlijn moeten zien. Ook krijg je geen meldingen meer over berichten die dit woord bevatten. Heeft een tweet een hashtag? Die kun je dan ook ingedrukt houden, waarna je op ‘negeer #hashtag’ tikt.
Op Facebook en Instagram werkt het net wat anders. Je kunt niet zoals op Twitter berichten vermijden door bepaalde woorden in te voeren. Wel kun je ervoor zorgen dat je minder berichten over een onderwerp te zien krijgt.
Wanneer je op Facebook een bericht tegenkomt over het onderwerp, druk je op de drie horizontale puntjes in de rechterbovenhoek en kies je ‘Bericht verbergen’. De algoritmes van Facebook proberen je vervolgens minder soortgelijke berichten voor te schotelen.
Plaatst één persoon steeds berichten over een suf onderwerp? Je kunt instellen dat je geen berichten meer van deze persoon op je tijdlijn krijgt, zonder dat je hem of haar hoeft te verwijderen als online vriend. Deze persoon krijgt hier geen melding van.
Om onderwerpen op Instagram te vermijden, kun je selecteren dat je niet geïnteresseerd bent. Druk bij een bericht op de drie horizontale puntjes in de rechterbovenhoek en kies ‘Niet geïnteresseerd’. Instagram zorgt er vervolgens voor dat je minder vergelijkbare berichten te zien krijgt.
Op Instagram kun je iemand ‘dempen’ als je de berichten van die persoon niet langer in je tijdlijn wil zien, al zit deze optie wel flink verstopt. Druk bij een bericht van die persoon op de drie horizontale puntjes en kies voor ‘Verbergen’. Je krijgt nu de optie om het account van die persoon te dempen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Dit zijn de goedkoopste auto's voor private lease
Met private lease kun je voor een vast bedrag in een gloednieuwe auto rijden. Nagenoeg alles is inbegrepen: of het nu wegenbelasting, de verzekering, onderhoud of pechhulp is, je hoeft er niet over na te denken. Dit zijn de goedkoopste modellen. -
PREMIUM
Ga je een nieuwe tv kopen op Black Friday? Op deze drie aanraders moet je letten
De ‘r’ zit in de maand: die van Black Friday (25 nov.) en Cyber Monday (28 nov.). Het aangewezen moment om voordelig een nieuwe tv te kopen. Tv-specialist Eric van Ballegoie weet waar je op moet letten. -
PREMIUM
Meer uren per dag werken in minder dagen, kan het?
Meer tijd voor ons sociale leven, minder files en minder drukte bij de kinderopvang. Om de problemen op de arbeidsmarkt aan te pakken, komt internist en hoogleraar Marcel Levi met een opmerkelijk voorstel: ga hetzelfde aantal uren werken in minder dagen. -
interview
Paniek om een dringend mailtje van de baas: waarom ons brein soms worstelt met werk
Kenniswerk is zwaar voor onze mentale gezondheid, ziet Christianne Vink, psycholoog en auteur van Het grote hoe ik werk boek. Ze ontmoet in haar praktijk werkenden die worstelen met vermoeidheid en stress, en zich tegelijkertijd moeilijk kunnen concentreren. Wat kun je daaraan doen? -
Twee vliegen in één klap met nieuwe mbo-opleiding: goed geschoold personeel én behouden voor Cranendonck
BUDEL - De vereniging BIVAK start het volgende schooljaar in Budel met een kleinschalige mbo-opleiding. Met de nieuwe opleiding wil BIVAK technisch geschoold personeel krijgen voor de Cranendonckse arbeidsmarkt.
-
PREMIUM
Techneuten Tim en Thijs ontmaskeren stropers in Afrika: ‘In de jungle heb je niks aan een gelikt product’
Ze ontwikkelden een goedkope drone om illegale houtkap te ontdekken, wisten van vijandige strijders in Oeganda vrienden te maken. Nu proberen ze de stropers in het Afrikaanse regenwoud te ontmaskeren. Tim en Thijs werken vanuit Den Haag aan wereldproblemen. Met behulp van slimme techniek. -
-
-
Een overvolle mailbox? Dit kun je eraan doen
Heb je last van een overvolle mailbox? Je kunt al die mailtjes weggooien, maar voorkomen is beter dan genezen. We helpen je om de boel op te ruimen en te voorkomen dat je inbox later weer overloopt. -
Veel te besteden? Dit zijn de beste dure smartphones van het moment
Wie veel te besteden heeft kan een beest van een smartphone in huis halen. Maar wat is de beste high-end telefoon die je nu kunt halen? We zetten de toppers op een rij.