Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

DDos-aanval op website Thuisbezorgd: bestellingen komen niet aan

Thuisbezorgd kampt vanavond met een DDos-aanval op de website, dat meldt het bedrijf via Twitter. Mensen klagen dat hun bestelling niet doorkomt bij het betreffende restaurant nadat ze hebben betaald. Thuisbezorgd kan niks doen, want ‘de systemen liggen eruit’.  

Het bedrijf meldt zelf dat het door de aanval kan voorkomen dat de bevestiging dat een bestelling geplaatst is niet doorkomt of dat het helemaal niet lukt om eten te bestellen. ,,We werken met man en macht om het probleem te verhelpen.’’

Het is nog niet bekend wanneer de problemen zijn opgelost. Bij een DDos-aanval wordt heel veel digitale informatie naar een bepaald computernetwerk verstuurd. Zoveel, dat dat netwerk overbelast raakt.

Thuisbezorgd speelt momenteel een belangrijke rol voor restaurants in Nederland die in ieder geval tot 6 april zijn gesloten wegens de coronacrisis. Veel restaurants hebben een creatieve oplossing gevonden voor het mislopen van omzet. In samenwerking met Thuisbezorgd, Deliveroo en Uber Eats laten zij geheel verzorgde maaltijden bezorgen. Je kunt ze ook afhalen. 

Thuisbezorgd.nl on Twitter

We ondervinden vanavond problemen op de website door een DDoS-aanval. Daardoor komt de bevestiging dat een bestelling geplaatst is niet door of lukt het helemaal niet om eten te bestellen. We werken met man en macht om het probleem te verhelpen. https://t.co/Sx1kj7MxiF

Tamara vd Maten on Twitter

@thuisbezorgd waarom komen de bestellingen niet door bij de restaurants? Betalen is gelukt bevestigings mail binnen. Maar het restaurant krijgt niet binnen!