Delen van broncode van Twitter gelekt op internet
Volgens Twitter zijn delen van de belangrijke broncode van het social mediaplatform online gelekt, zo schrijft The New York Times. Twitter lichtte vrijdag het online platform voor softwareontwikkelaars GitHub in dat de code daar gepost was. Github verwijderde de broncode nog dezelfde dag, meldt de krant, die juridische documenten erover inzag.
Het is onduidelijk hoe lang de gelekte code op Github te vinden was, maar het lijkt erop dat hij tenminste een aantal maanden publiek toegankelijk was. Twitter heeft aan de Californische rechtbank gevraagd GitHub op te dragen bekend te maken wie de persoon is die de code deelde en wie de code gedownload hebben.
Twee mensen die betrokken zijn bij het interne onderzoek van Twitter hebben hun vermoeden uitgesproken dat degene die voor het lek verantwoordelijk is, het bedrijf vorig jaar heeft verlaten. Sinds de koop van Twitter door Elon Musk is ongeveer 75 procent van het personeel ontslagen of zelf opgestapt.
Onder de gebruikersnaam “freespeechenthusiast” plaatste de nog onbekende persoon de broncode begin januari online. De leidinggevenden van Twitter werden pas onlangs op de hoogte gebracht van het lek. Een punt van zorg is dat de code hackers de middelen kan geven om aan gebruikersgegevens te komen of de site offline te halen, zeiden ze.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Zo ben je de buxusmot te slim af: ‘Timing van de behandeling is cruciaal’
-
Vraag naar tweedehands dieselauto’s stijgt: dit is de reden
Gebruikte diesels zijn weer meer in trek, zo blijkt uit cijfers die het moederbedrijf van verkoopsites Autotrack en Gaspedaal vrijgeeft. De toenemende populariteit van tweedehands dieselauto’s hangt zeer waarschijnlijk samen met het groeiende prijsverschil tussen de benzine- en dieselprijzen. -
PREMIUMpartijen willen wet
Experts doen dringende oproep aan ouders: 'Houd kind voorlopig van Snapchat vanwege nieuwe bot’
Ouders moeten hun kinderen ver uit de buurt houden van de slimme geautomatiseerde chatdienst van Snapchat. Daarvoor waarschuwen zowel cyberexperts als deskundigen op het gebied van (online) kindermisbruik. Kinderrechtenorganisaties als Unicef en Save the Children pleiten voor regelgeving voor Snapchat en andere platformen die gebruik maken van kunstmatige intelligentie. ,,Want hier zijn kinderrechten mee gemoeid.” -
Musk ziet Twitter verder leeglopen: belangrijke bestuurder neemt ineens ontslag
Ella Irwin, de belangrijkste manager die verantwoordelijk is voor contentbeheer en -beleid bij berichtendienst Twitter, heeft ontslag genomen. Twitter-eigenaar Elon Musk ziet daarmee opnieuw een van zijn belangrijke bestuurders vertrekken. Irwin bevestigde haar vertrek, dat eerder door zakenblad Fortune werd gemeld, in een e-mail. De redenen voor haar aftreden zijn niet duidelijk. -
lezersvraag
Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.
-
Amerikaanse staat Montana neemt wet aan die downloaden TikTok verbiedt
-
-
-
Kinderen uitgelachen en uitgescholden in Fortnite, aantal meldingen Kindertelefoon stijgt
Kinderen maken steeds vaker melding van pesterijen en oplichting in videogames zoals Fortnite, Roblox en Minecraft. Ook krijgen ze veelvuldig te maken met ‘shockerende, gewelddadige of ongewenste content’. De Kindertelefoon meldt dat het aantal telefoontjes hierover bijna is verdrievoudigd, zegt directeur Roline de Wilde. -
BBC niet eens met Twitter-label ‘door de overheid gefinancierd’
De BBC is niet blij met het besluit van social media platform Twitter, dat de Britse omroep aanduidt als ‘door de overheid gefinancierd’. In een verklaring op zijn website geeft de BBC aan ‘altijd onafhankelijk geweest te zijn’ en door het publiek gefinancierd te worden middels een wettelijk verplichte omroepbijdrage.