Denk eens na over deze alternatieve browsers
Chrome, Edge en Safari zijn bekende browsers, maar wist je dat er tal van alternatieven zijn? Wij tippen er vier.
Op computers en telefoons zit veelal een standaard browser vooraf geïnstalleerd. Of er wordt er een hardnekkig aangeraden of gepromoot door de bedrijven die de hardware maken. Leuk, maar die hoef je natuurlijk helemaal niet te gebruiken. Sterker, sommige alternatieve browsers bieden best veel voordelen.
Mozilla Firefox
Mozilla Firefox is een bekende browser en fijn in het gebruik. Recent hebben ze meer aandacht besteed aan privacy waardoor ook de data van de gebruiker veel beter beschermd worden. Zo kent de browser verbeterde bescherming tegen tracking, waarbij bestanden die je surfgedrag volgen, worden geblokkeerd.
Bovendien kunnen opgeslagen wachtwoorden makkelijk worden gedeeld tussen al je apparaten. Ook handig: de browser geeft direct waarschuwingen bij inbraak of aanvallen op je gegevens van buitenaf.
Opera
Deze alternatieve browser bestaat alweer best lang en mag gezien worden als een voorloper op veel zaken die we vandaag de dag bij browsers als doodgewoon beschouwen. Hierbij moet je denken aan functies als het indelen van je scherm met tabbladen, de aanwezigheid van een ingebouwde zoekfunctie, een pop-upblocker en het inzoomen op pagina’s voor slechtziende internetgebruikers.
Innovatie staat nog steeds hoog in het vaandel. Zo is het de eerste browser met een ingebouwde VPN, een wallet voor cryptovaluta én ingebouwde advertentieblokkering.
Brave
Brave is inderdaad best dapper te noemen. De browser blokkeert standaard webadvertenties en pakt de zaken ook op andere gebieden behoorlijk anders aan. Brave beloont je namelijk voor browsen, met een deel van de advertentie-inkomsten die je genereert door Brave te gebruiken. Beloningen komen in de vorm van Braves eigen cryptovaluta, BAT (Basic Attention Token), en zijn afkomstig van adverteerders die je betalen als je naar hun producten of diensten surft.
Heel rijk word je er waarschijnlijk niet van, maar je weet zeker dat je alleen advertenties krijgt waar je echt naar op zoek bent én je verdient er ook nog eens aan. Verder kent Brave alle standaard browserfuncties die je mag verwachten: bladwijzers, geschiedenis, extensies, thema’s en synchronisatie. Brave heeft ook een zogenaamde Tor-view. Daarmee heb je extra privacy maar de browser reageert dan wel wat trager, waardoor surfen op het web dus ook wat minder snel gaat.
Midori
Midori is een lichtgewicht browser die ook als portable app werkt. Hij is echt bedoeld voor oudere pc’s en telefoons waar je nog wel snel, veilig en gratis mee kan surfen. Het is een programma dat de privacy van gebruikers respecteert door geen informatie te verzamelen of reclame te verkopen of in beeld te brengen. De makers beloven de gebruikers volledige controle over de eigen gegevens, zodat je altijd anoniem blijft. Alle in hun ogen overdreven poespas is niet aanwezig bij deze browser.
Welke browser heeft jouw voorkeur?
Reageren kan onderaan dit artikel. Alleen reacties voorzien van een volledige naam worden geplaatst. We doen dat omdat we een gesprek willen met mensen die staan voor wat ze zeggen, en daar dus ook hun naam bij zetten. Wie zijn naam nog moet invullen, kan dat doen door rechts bovenaan op onze site op ‘Login’ te klikken.
Bekijk onze trending nieuwsvideo’s in onderstaande playlist:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
UPDATE
Twitter-topman Elon Musk zegt vervanger te hebben gevonden
-
Zo gaat Google helpen om huidkanker te identificeren
Google pakt het ambitieus aan: de techreus belooft dat een nieuwe app je kan helpen om verdachte bultjes te identificeren om zo te ontdekken of huidkanker op de loer ligt. En daarvoor zou je alleen maar een smartphone nodig hebben. -
PREMIUMexperts bezorgd
‘Wulpse vrouwen’ op sociale media zijn oplichters en lastig te bestrijden: dit kun je zelf doen
Een enorme hoeveelheid nepaccounts met schunnige en erotische inhoud overspoelt de sociale media. Instanties waarschuwen ouders en scholen om kinderen te beschermen tegen deze zogeheten ‘seksbots’. Blind vertrouwen op nieuwe Europese wetgeving is onverstandig, zeggen deskundigen. ,,Die internetlui zijn zó snel, zo geraffineerd. Daar komen we niet meer van af.” -
PREMIUMhuisarts vertelt
Niet zelden ga ik op zoek naar gevonden voorwerpen in de vagina
Een patiënt komt in paniek de spreekkamer van huisarts Rutger Verhoeff binnen. Het condoom is kwijt en zou nog in haar vagina moeten zitten. Hij schrijft erover in de rubriek Huisarts Vertelt. -
PREMIUM
'Hoewel ik duizend keer mijn excuses heb gemaakt voor mijn slippertje, blijft mijn vrouw boos’
Vreemdgaan gebeurt overal. Maar sommigen komen sneller in de verleiding dan anderen. Als artiest heb je het vaker voor het uitkiezen. Maar ook en vooral juist dan geldt: bezint eer ge begint, zegt Debby Gerritsen deze week tegen Teun.
-
PREMIUM
Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
-
-
-
YouTube stopt met verwijderen leugens over verkiezingen VS
YouTube gaat stoppen met het verwijderen van content die ten onrechte beweert dat de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020 werden geplaagd door ,,fraude, fouten of haperingen”, aldus het platform vrijdag. De beslissing kon snel rekenen op kritiek van voorstanders van het bestrijden van mis- en desinformatie. -
Weg bij Google: probeer deze alternatieve zoekmachines
‘Even googelen’ mag een gevleugelde uitspraak zijn, steeds meer mensen kiezen ervoor om een andere zoekmachine te gebruiken. Dit zijn vijf alternatieven.
1 reactie
Resterende karakters 500
Log in en reageerF. Mortel