Deze apps helpen je om beter te slapen
Lig je urenlang wakker en kun je de slaap maar niet vatten? Dan zijn er apps die je wellicht kunnen helpen om je nachtrust te verbeteren. We zetten er een paar op een rij.
Sleep Cycle – Android & iOS
Wie van harde cijfers en statistieken én slimme toepassingen houdt, is bij Sleep Cycle aan het juiste adres. Deze app analyseert je slaapritme en kiest op basis daarvan het beste moment om je wakker te maken. De app maakt daarvoor gebruik van de microfoon van je telefoon. Het is de bedoeling dat je de app opent, je telefoon op een nachtkastje legt met de microfoon naar je gericht, en dat de hele nacht zo volhoudt. De microfoon registreert je bewegingen gedurende de nacht en negeert andere geluiden.
Het idee erachter is niet alleen om een grafiek te genereren om te laten zien hoe je slaapt, maar ook om te detecteren wanneer je in een staat van lichte slaap bent, zodat je met een zacht, rustgevend alarm rustig wakker kunt worden. Voordat je het trackingsysteem van Sleep Cycle start, voer je een periode van een half uur in voor wanneer je ‘s ochtends wilt opstaan, in plaats van een exacte tijd. De slimme wekker moet dan alleen afgaan op een geschikt moment, in plaats van je onaangenaam uit een diepe slaap te rukken.
Sleep Cycle is in principe gratis te gebruiken, maar voor de premium-versie mag je na een week 29,99 euro per jaar betalen. Dat heeft zo zijn voordelen: je krijgt nog meer analyses en lange termijntrends en je kunt de apps bijvoorbeeld aan slimme lampen van Philips koppelen.
Calm – Android & iOS
Calm is feitelijk een app met muziek en korte audioverhalen die je helpt bij een goede nachtrust, maar ook je stemming in de gaten houdt. De app biedt daarnaast zaken als ademhalingsoefeningen en stretchoefeningen. Je kunt bedtijd- en mindfulness-reminders instellen, en de app vragen om één keer per dag je stemming te controleren. Het gaat dus niet alleen om het monitoren van je slaap maar ook om je geestelijk welzijn.
De achtergrondmuziek is heerlijk om bij in slaap te vallen, maar je kunt ook beroemdheden zoals Matthew McConaughey een audioverhaal laten voorlezen. Daarnaast zijn er meditatieoefeningen die de gebruiker tot rust brengen. Deze variëren van een paar minuten tot bijna een uur.
Het nadeel van Calm? De app is een week gratis te gebruiken en kost daarna bijna 60 euro per jaar. Dat is een flink bedrag als je beseft dat veel van Calms onderdelen natuurlijk ook gratis online te vinden zijn.
Pillow – iOS
Wil je je telefoon niet de hele nacht aan hebben staan maar wel je slaap monitoren, dan biedt Pillow uitkomst. Deze mooie slaap-app werkt namelijk ook met een Apple Watch. Net als Sleep Cycle monitort de app je slaap en kun je een ideaal moment vaststellen om wakker te worden. Slaap wordt gemeten via de bewegingen van je lichaam en de geluiden die je maakt. Je kunt dus ook geluidsfragmenten opnemen om te horen of je snurkt.
Iedere slaapsessie wordt in een mooie grafiek gepresenteerd en voorzien van een score. Gebruik je de app via een Apple Watch dan wordt ook je hartslag meegenomen in de grafiek. De app is gratis maar wil je meer gedetailleerde informatie dan kun je een abonnement afsluiten voor 29,99 euro per jaar of 4,99 euro per maand.
Bekijk hieronder onze video’s op techgebied:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Gebruikers WhatsApp kunnen binnenkort chatgesprekken beveiligen
-
Dit is de beste Chromebook voor op school
Op steeds meer scholen worden Chromebooks ingezet. Zo gek is dat niet: de Google-laptops zijn goedkoop en makkelijk in gebruik, zonder dat ze snel langzaam worden door allerlei gekke software. Wat is de beste van dit moment? We zochten het samen met de redactie van Tweakers uit. -
lezersvraag
Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen. -
VIDEO
Eerste indruk: de nieuwe opvouwtelefoons van Samsung zijn vooral veel goedkoper
Samsungs gebruikelijke najaarsevenement stond dit jaar in het teken van twee nieuwe opvouwtelefoons: de Galaxy Z Flip 3 en Z Fold 3. Is dit het moment om over te stappen op zo’n ‘foldable’, nu ze eindelijk wat goedkoper worden? -
PREMIUM
Zo ben je de buxusmot te slim af: ‘Timing van de behandeling is cruciaal’
Buxusliefhebbers, let op, de rupsen van de buxusmot zijn al volop aan de vraat. Rond deze tijd verpoppen ze tot mot, met een nieuwe generatie tot gevolg. Ingrijpen is de boodschap! Hoe roep je de plaag een halt toe en houd je je geliefde planten gezond? Tuinexpert Laurence Machiels weet raad: ,,Een feromoonval lokt de mannetjes en kan voorkomen dat de buxusmotten paren.’’
-
PREMIUMmet Video
‘Nachtmerrie’ voor KNVB na cyberaanval Russen: ‘Als ze geen losgeld betalen, hebben ze gigaprobleem’
-
-
-
Musk ziet Twitter verder leeglopen: belangrijke bestuurder neemt ineens ontslag
Ella Irwin, de belangrijkste manager die verantwoordelijk is voor contentbeheer en -beleid bij berichtendienst Twitter, heeft ontslag genomen. Twitter-eigenaar Elon Musk ziet daarmee opnieuw een van zijn belangrijke bestuurders vertrekken. Irwin bevestigde haar vertrek, dat eerder door zakenblad Fortune werd gemeld, in een e-mail. De redenen voor haar aftreden zijn niet duidelijk. -
Vraag naar tweedehands dieselauto’s stijgt: dit is de reden
Gebruikte diesels zijn weer meer in trek, zo blijkt uit cijfers die het moederbedrijf van verkoopsites Autotrack en Gaspedaal vrijgeeft. De toenemende populariteit van tweedehands dieselauto’s hangt zeer waarschijnlijk samen met het groeiende prijsverschil tussen de benzine- en dieselprijzen.