Deze apps zijn handig om te gebruiken in de keuken
Kookboeken en papieren boodschappenlijstjes zijn sinds de komst van smartphones en tablets haast overbodig geworden. Deze apps zijn handig om te gebruiken in de keuken.
Er zijn veel apps die je inspiratie geven voor nieuw te proberen recepten. De app Tasty van BuzzFeed biedt bijvoorbeeld een hoop recepten met handige uitlegfilmpjes, al zijn de recepten wel in het Engels. Ook veel supermarktketens hebben een app met recepten om door te bladeren.
Met Receptenmaker kun je alle recepten die je wil proberen of voor herhaling vatbaar vindt opslaan. Verder is er de app Whisk. Dat is niet alleen een verzamelplaats voor recepten, maar ook een handige plek om je maaltijden voor de week te plannen. Je kunt bijhouden wat je welke dag wil eten en eventueel een link van het recept toevoegen. Wel is de app Engelstalig.
Met je huisgenoten stemmen wat je eet
Heb je in al deze apps toch nog geen inspiratie voor het avondeten kunnen vinden? Of is niemand het in huis eens met de maaltijd die jij wil klaarmaken? De app Pollie kan voor veel doeleinden gebruikt worden, zo ook om te beslissen welk gerecht er vanavond op tafel komt.
Gezinsleden kunnen doorgeven wat ze graag willen eten. Je kunt zelf invullen waar de keuze uit bestaat, maar je huisgenoten kunnen ook zelf een antwoord toevoegen. Daarnaast kan iedereen op meerdere gerechten stemmen. Dat is handig voor twijfelaars. Ook kun je een deadline aangeven voor de poll, zodat je tijd genoeg overhoudt om de boodschappen te halen.
Boodschappen doen
Met de app Bring! creëer je makkelijk een boodschappenlijst om te delen met het hele huishouden. Je huisgenoten kunnen zelf producten toevoegen. Je hoeft enkel een categorie te selecteren en het product te kiezen. Onder ‘huishouden’ staat bijvoorbeeld het afwasmiddel.
Daarna kun je specificeren hoeveel je ervan nodig hebt en of het van een bepaald merk moet zijn. Ook zijn er in de app recepten te vinden ter inspiratie, in het geval je het even niet meer weet. Listonic is een goed alternatief.
Drankje erbij
Bij speciale gelegenheden wil je mogelijk uitpakken met een bijpassend glas wijn. Met de app WineStein kun je wijnen vinden die goed bij je gerecht passen. Je vult in de app de ingrediënten van je gerecht in en krijgt vervolgens suggesties van wijnen die daar goed bij moeten smaken. Je hoeft alleen nog naar de winkel om de wijn in te slaan.
Met de app Statiegeld kun je de barcodes van plastic flessen scannen, zodat je weet of er wel of geen statiegeld op zit. Zo kom je bij het inleveren in de winkel niet voor verrassingen te staan.
Handige apps voor bij het koken
Soms wil je een gerecht maken waarbij gebruik wordt gemaakt van hoeveelheden in eetlepels of ‘cups’. Om deze maten om te rekenen naar bijvoorbeeld milliliters of gram kun je een app zoals Kitchen Calculator gebruiken.
De app AirFryer Baktijden is een handig hulpmiddel om mee te zien hoe lang een product in de oven moet en op welke temperatuur. Je vindt er onder andere de bereidingstijd en -temperatuur van aardappelpartjes van verschillende merken en supermarkten. Je kunt ook zelf een baktijd invullen en opslaan, bijvoorbeeld wanneer je de aardappels nét wat krokanter wil.
Calorieën tellen
Met een calorieteller-app zoals MyFitnessPal of Yazio kun je de ingrediënten die je gebruikt voor je gerecht met de camera van je smartphone scannen, waardoor de calorieën en macronutriënten automatisch in beeld verschijnen. Zo heb je een beter beeld van de hoeveelheid calorieën, koolhydraten, eiwitten en vetten je per dag of per maaltijd binnenkrijgt.
En is je maaltijd alsnog compleet in de soep gelopen? Dan kun je altijd nog uitwijken naar apps die maaltijden thuisbezorgen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Veel te besteden? Dit zijn de beste dure smartphones van het moment
Wie veel te besteden heeft kan een beest van een smartphone in huis halen. Maar wat is de beste high-end telefoon die je nu kunt halen? We zetten de toppers op een rij. -
Hack bij KLM en Air France: gegevens frequente reizigers mogelijk op straat
KLM en Air France zijn afgelopen week getroffen door een hack van de ledenlijst voor het regelmatigereizigersprogramma Flying Blue. Bij de hack kunnen persoons- en reisgegevens buitgemaakt zijn, waarschuwen beide maatschappijen. -
Bang dat kinderen de creditcard plunderen vanaf je smartphone? Zo voorkom je het
Je leent je smartphone uit aan je kind, en de volgende dag rollen de rekeningen binnen. Het gebeurt ouders nog elke dag. Gelukkig hebben smartphonemakers allerlei opties ingebouwd om spontane aankopen te voorkomen. Maar waar vind je die? -
PREMIUMeigen tuin eerst
Dit moet je weten over snoeien: ‘Bomen en struiken hebben geen voordeel bij het afhakken van ledematen’
Snoeien, stekken, planten, verpotten, zaaien en schoffelen. Tuingoeroe Romke van de Kaa helpt een handje. -
PREMIUM
Waarom het loont om toch even het eerste loonstrookje van 2023 te checken
Het eerste salaris van 2023 staat op je rekening. Waarschijnlijk zie je een hoger nettosalaris dan vorig jaar, want veel werkenden in loondienst gaan er dit jaar op vooruit. Maar dat is niet het enige wat dit jaar anders kan zijn. Experts leggen het uit.
-
PREMIUM
Ga je een nieuwe tv kopen op Black Friday? Op deze drie aanraders moet je letten
De ‘r’ zit in de maand: die van Black Friday (25 nov.) en Cyber Monday (28 nov.). Het aangewezen moment om voordelig een nieuwe tv te kopen. Tv-specialist Eric van Ballegoie weet waar je op moet letten. -
-
-
Winterblues? Zo kan technologie je door de donkere maanden heen helpen
Ben je moe? Geen zin om naar buiten te gaan? Gebrek aan concentratie? Misschien heb je last van een winterdip. Wij laten je zien hoe technologie kan helpen om de winterblues te bestrijden. -
Is mijn voorschotbedrag wel of niet aangepast naar het prijsplafond?
De overheid heeft besloten consumenten op weg te helpen met de hoge energieprijzen. Begin dit jaar is daarom het prijsplafond ingegaan, waardoor je een maximaal tarief betaalt voor energie. Betekent dit dat het voorschotbedrag nu ook is aangepast? Twee experts leggen uit hoe het zit.