Deze telefoon met high-end functies kost je maar 300 euro
We willen allemaal de nieuwste iPhone of de nog onaangekondigde Samsung Galaxy S10, maar soms laat onze portemonnee dat niet toe. In dat geval is de G-serie van Motorola een interessante keuze. De telefoon komt vaak met functies die ook in luxere modellen zitten, maar dan voor een heel mooi prijsje. Tweakers neemt een kijkje.
Delen per e-mail
Motorola heeft met de Moto G-serie al jaren een stevige positie in het budget- en middelsegment. Deze serie is de succesvolste van de fabrikant en dat is niet verrassend. De toestellen hebben interessante functies die vaak alleen in high-end toestellen zaten. Zo hebben ze sinds vorig jaar een luxe, glazen achterkant en heeft de G7 van dit jaar een druppel-inkeping, ofwel notch.
We konden de meest luxe variant van de G7-serie, de Plus-variant, al even goed bepotelen tijdens een previewsessie in Amsterdam. Er zijn echter nog drie andere varianten aangekondigd, die eveneens naar de Benelux komen. Die hebben we ook al in handen gehad, maar lang niet zo uitgebreid.
De toestellen zien er niet goedkoop uit, maar zijn dat relatief gezien wel. Dat is dan ook het belangrijkste verkoopargument in deze prijsklasse: een goede prijs-kwaliteitverhouding.
Snelle chip
De Moto G7 Plus is de versie met de beste kwaliteiten, maar ook de hoogste prijs. Waar de andere drie varianten tussen de 150 en 250 euro kosten, moet je voor de G7 Plus 300 euro neertellen. De vraag is natuurlijk allereerst: wat krijg je daarvoor extra ten opzichte van de andere toestellen, en dan vooral ten opzichte van de ‘reguliere’ G7? De Plus-versie heeft met 4GB en 64GB dezelfde hoeveelheid werk- en opslaggeheugen. De G7 Plus heeft echter wel een andere chip, eentje die beduidend sneller is.
Een ander belangrijk verschil, als vanouds, tussen de reguliere Moto G7 en de G7-Plus is de camera. Hoewel we na een korte previewsessie nooit veel kunnen zeggen over de kwaliteit van de camera, hebben we wel een aantal foto’s gemaakt. Deze zagen er op het eerste gezicht goed uit, onder andere wat scherpte in matig belichte omstandigheden betreft. Ook het aantal megapixels is erop vooruitgegaan, hoewel dat niet altijd iets zegt. De camera achterop heeft zestien in plaats van twaalf megapixels en de camera voorop heeft twaalf in plaats van acht megapixels. Dat laatste is een mooie stap, want acht megapixels kan aan de krappe kant zijn, waar twaalf prima is. Het viel ons dan ook op dat de foto’s die we met de frontcamera maakten, goed scherp zijn. We hebben echter nog geen plaatjes geschoten bij slechte lichtomstandigheden.
Genoeg vernieuwing?
De initiële prijs van de Moto G7 Plus is net als die van de Moto G6 Plus 299 euro. Dat is goed nieuws, maar is er genoeg vernieuwd? Het toestel heeft een wat oudere chip, die geen enorme stap voorwaarts is op het gebied van kracht. Bovendien ziet het er bijna hetzelfde uit. Wel heeft hij een wat groter scherm met druppelinkeping, zonder dat de telefoon zelf groter is geworden. Ook de komst van optische stabilisatie is een pluspunt voor de camera en de frontcamera is erop vooruitgegaan, hoewel er helaas geen flitser meer op zit.
Een andere goede toevoeging van de G7 Plus is het vlotte laden met de bijgeleverde lader. Dat is in lijn met de snellaadtrend in de smartphonemarkt die we laatst hebben besproken en het is interessant dat een feature als dit naar een toestel in de lage middenklasse komt en niet voorbehouden is aan high-end toestellen. Ook zijn er een paar kleine verbeteringen doorgevoerd bij de G7 Plus ten opzichte van zijn voorganger. Zo is de sterkere trilmotor erg welkom en hebben de stereoluidsprekers wat ons betreft absoluut meerwaarde.
Al met al is de G7 Plus in zijn geheel een prima stap voorwaarts ten opzichte van de G6 Plus en lijkt het ook voor veel mensen het overwegen waard om niet te beknibbelen door voor de uitgeklede G7 te kiezen.
Verder in het nieuws
-
PREMIUM
Voor jou getest Deze koptelefoons weren alle ruis
Met een ruisonderdrukkende koptelefoon geniet je van je favoriete muziek of podcast zonder inmenging van hinderlijke omgevingsgeluiden. Tenminste, dat is de bedoeling. We testten verschillende modellen. -
Op stap met een reisgids? Toeristen krijgen binnenkort een VR-bril mee
Toeristen die op reis gaan met touroperator TUI krijgen binnenkort een VR-bril in plaats een reisgids. ,,Mensen willen dat niet meer. Ze willen zelf op ontdekking gaan, maar ze beschikken niet over tijd om hun reis voor te bereiden. Deze technologie biedt op beide problemen een antwoord.’’ -
Samsung presenteert morgen nieuwste Galaxy-smartphone: dit weten we tot nu toe
Samsung houdt morgenavond het tiende unpacked evenement, de jaarlijkse presentatie waarop het Zuid-Koreaanse bedrijf zijn nieuwste smartphones, accessoires en andere gadgets presenteert. We verwachten drie smartphones, een blik op de vouwbare telefoon en meer verrassingen. -
T-Mobile lanceert landelijk dekkend 5G-netwerk, wat betekent dat voor jou?
T-Mobile biedt vanaf volgend jaar 5G met landelijke dekking aan. Dit jaar experimenteert de provider eerst met 5G in Den Haag om het vervolgens tegen het eind van volgend jaar aan te willen bieden in heel Nederland. -
Voortaan in één keer doorklikken naar AD Tech op de AD app
De app van het AD maakt het mogelijk om vanaf de hoofdpagina meteen door te klikken naar AD Tech. Klik op de hoofdpagina onderin op de menuknop (drie streepjes). Vervolgens staat AD Tech naast die knop afgebeeld. Klik hierop en je ziet meteen het volledige nieuwsaanbod, koopgidsen en recensies van onze techredactie.
-
Den Haag wil in 2020 over op razendsnel 5G
Den Haag wil de eerste Nederlandse stad worden met het supersnelle mobiele netwerk 5G. Daarvoor gaat de gemeente samenwerken met T-Mobile. -
Beste koop Zijn spelcomputers binnenkort overbodig door gametelefoon?
Gamen op een mobiele telefoon is de afgelopen jaren ongelooflijk populair geworden. Alles is mogelijk. Of het nu om volledige rondes van Fortnite of een simpel puzzelspel op Facebook gaat. Maar het kan altijd beter. Tweakers keek naar drie telefoons die krachtig genoeg zijn om als mobiele spelcomputers door te gaan. -
PREMIUM
Verzet tegen ‘digitale gangsters’ van Facebook: ‘maak Europees alternatief’
De Britse parlementscommissie haalt hard uit naar Facebook en noemt de mensen in de bedrijfstop ‘digitale gangsters’. Maar hoe reëel zijn de voorgestelde maatregelen om het platform aan banden te leggen? ‘We zijn al veel te afhankelijk geworden'.