Volledig scherm
Playstation 5 Controller © Japan Platform for Patents

Dit is hoe de controller van de PlayStation er misschien uit gaat zien

Een patentaanvraag van Playstation heeft mogelijk het design van de nieuwe controller (die geleverd wordt met de PS5) gelekt. Kleine spoiler-alert: het lijkt te gaan om subtiele veranderingen in vergelijking met de huidige generatie.

Dat meldt techsite The Verge. De controller zelf lijkt iets dikker te worden. De body en de ‘grips’ van de controller lijken ook iets meer richting de kant van de Xbox te gaan. De zogenaamde ‘light bar’ bovenop de controller is verdwenen en het apparaat krijgt een usb-c-ingang. Daarmee wordt opladen een peulenschil.

Echt geheim is de controller niet. Sony deelde eerder al details over de joystick. Een vernieuwing in de controller is het gebruik van haptische feedback in plaats van een reguliere trilmotor. Het verschil tussen de twee zit vooral in de nauwkeurigheid. Zo kan haptische feedback het gevoel van ‘aanrakingen’ simuleren. Word je bijvoorbeeld in het spel zachtjes aangeraakt, dan kan de controller een heel licht tikje geven.

Lees verder onder de afbeelding.

Volledig scherm
Dualshock 5 © Japan Platform for Patents

Verdere informatie over de console was er eerder al. De hardwarefabrikant zet vooral in op snellere laadtijden en mooiere beelden. Volgens Sony moet de volgende PlayStation uitblinken in een ‘immersive’ en ‘naadloze’ speelervaring, onder andere dankzij verbeterde prestaties en een opgeknapte clouddienst. De console moet eind 2020 uitkomen.