Dit zijn onze favoriete gamingheadsets voor weinig geld
Hoge gasrekeningen en stijgende huizenprijzen, om nog maar te zwijgen van prijzige componenten voor in je pc: het leven is al duur genoeg. Het kan dus geen kwaad om te kijken waar beknibbeld kan worden. Op de aanschaf van een nieuwe gamingheadset wellicht? We zetten onze favorieten op een rij.
De volledige versie van deze vergelijking lees je op Tweakers.
Cooler Master MH630
Cooler Master kennen we vooral van zijn computerkasten, maar het bedrijf brengt sinds enige tijd ook aanverwante artikelen op de markt. En niet zonder succes. De MH630 is een strak en stijlvol vormgegeven headset. Volledig zwart, met wat bescheiden paarse accenten. Je sluit hem met een audiokabel aan op je pc of gamecontroller.
De Cooler Master MH630 is een prima en goedkope gamingheadset; je vindt hem hier en daar al voor 60 euro. Voor dat geld krijg je een headset die lekker stevig is, maar desondanks prima zit en goed afsluit. De microfoon is prettig, de bediening ook en het geluid van de 50mm-drivers is bovengemiddeld. Het snoer is aan de korte kant, wat lastig kan zijn als je hem koppelt aan een pc. Hij is echter ook geschikt voor gebruik bij een console en daar zal je er minder last van hebben.
Razer Kraken V3 X
Razer heeft uiteraard een flink assortiment gamingheadsets. De meeste vallen echter in een wat duurder segment. Met een straatprijs van net onder de 80 euro valt de Kraken V3 X echter net binnen het door ons gestelde maximum.
De Kraken V3 is een gamingheadset met USB-aansluiting die daarmee enkel geschikt is voor pc. Het is een headset die lekker zit en comfortabel blijft, ook bij lange gamesessies. Je kunt de rgb-verlichting regelen en Razer levert een app waarmee je van 7.1 virtual surround sound kunt genieten, met een best goede kanaalscheiding. Dat is het goede nieuws.
Helaas zijn we minder te spreken over het geluid van de Kraken V3 X. Stemmen zijn duidelijk, maar muziek en effecten als explosies klinken veel minder goed. Het is bovendien een van de duurste headsets uit de test.
Corsair HS60 Pro
De HS60 Pro lijkt wel wat op de Cooler Master-koptelefoon die we hierboven bespraken. Ook de HS60 Pro heeft een met stof omkleed, stevig, maar lekker soepel snoer, een volumewiel en muteknop achter op de linkeroorschelp en ook een los te koppelen microfoon. Beide headsets zijn ook groot en erg zwart, hoewel de HS60 Pro wat gele accenten heeft in plaats van de paarse van z’n concurrent.
Juist vanwege de meegeleverde USB-dongle is de Corsair HS60 Pro zeer geschikt voor pc-gamers. De bijbehorende software geeft je prettige extra opties, waarbij vooral virtual 7.1 en een tienbandsequalizer welkom zijn. Die mis je als je de headset via 3,5mm op pc of consoles aansluit, al is het uiteraard prettig dat je de HS60 Pro ook op consoles kunt aansluiten.
De HS60 Pro zit uitstekend en klinkt goed, maar er zijn beter klinkende headsets in deze prijsklasse. Voor de 60 euro die voor de HS60 Pro gevraagd wordt, haal je echter een zeer complete headset in huis.
JBL Quantum 300
JBL bracht een jaar geleden een hele serie nieuwe gamingheadsets op de markt: de Quantum-lijn, variërend van de Quantum 100 tot de Quantum 800, met daarboven nog de Quantum One als topmodel dat zelfs met head-tracking is uitgerust. Wij testen hier de Quantum 300, die met een adviesprijs van 66 euro mooi in deze round-up past.
JBL heeft zijn zaken goed voor elkaar bij de Quantum 300. Het is een lekker lichte headset die zit als een huis. Dat laatste komt onder andere doordat hij wat veel druk uitoefent op je hoofd, wat bij langere sessies op kan gaan spelen. De pasvorm van de headset is echter prima en de bediening overzichtelijk en prettig.
Het geluid van zowel microfoon als drivers is goed. Het is echter vooral prettig dat de headset zowel via 3,5mm aan te sluiten is als via USB, wat hem erg veelzijdig maakt. Daarbij komt dat JBL met de QuantumEngine de beste bijbehorende software gemaakt heeft.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Onze favoriete oordopjes en koptelefoons
We luisteren massaal muziek en podcasts zijn hot. Maar hoe bescherm je je oren het beste tijdens een luistersessie waarbij je niemand wil storen? Welke modellen van hoofdtelefoons zijn vriendelijk voor je gehoor? En kies je dan voor oordopjes of voor de klassieke koptelefoon? -
Waarom zou je afwillen van big tech, en hoe doe je dat?
Bedrijven als Google verzamelen data en gebruiken die in hun verdienmodel. Daardoor weten die bedrijven veel over je - voor veel mensen een onprettig gevoel. En zo zijn er wel meer bezwaren tegen big tech, een geuzennaam om de allergrootste technologiebedrijven mee aan te duiden. Arnoud Wokke van Tweakers zet zijn tips voor een big tech-vrij leven op een rij. -
Zo koop je smartphone-apps voor minder
Veel producten gaan soms in de aanbieding waardoor ze goedkoper zijn, waaronder apps. Wie slim is, kan daarom flink besparen op smartphone-apps en abonnementen. -
PREMIUMEnergierekening
Laura: ‘We willen tot ons pensioen hier wonen, dus maandlasten zo laag mogelijk krijgen’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Laura Baas (32) uit Siddeburen in Groningen. -
Je (nieuwe) huis inrichten met een smartphone: zo doe je dat
Is het tijd voor een nieuwe inrichting, of ga je verhuizen? Leuk! Met deze smartphone-apps kun je kamers opmeten, meubels ‘passen’ en alvast kijken hoe dat kleurtje verf op de muur staat.
-
Zo bescherm je je Instagramaccount tegen hackers en pottenkijkers
Instagram is nog altijd een razend populaire app. Toch wil lang niet iedereen zijn account delen met de rest van de wereld. Maar hoe scherm je je account af? We helpen je een handje. -
-
-
Is het beter om ’s ochtends of ’s avonds te douchen? Dit zeggen dermatologen
Een frisse douche om wakker te worden? Of toch maar een warm bad om goed te slapen? Iedereen heeft wel een favoriet moment om zich te wassen. Maar welk tijdstip van de dag is nu het beste voor je huid? Wij vroegen advies aan dermatologen Jan Gutermuth en Thomas Maselis. ,,Ook de duur van je douche speelt een belangrijke rol.” -
eigen tuin eerst
Zevenblad in de tuin? Bestrijden is een lastige klus
Zevenblad. Als dat in je tuin groeit ben je niet blij. Het woekert als een gek. Zo kom je er vanaf volgens tuingoeroe Romke van de Kaa.