Geen festivals? Met deze speakers breng je het feestje naar je tuin
Meer en meer zomerfestivals die normaal gesproken live hadden kunnen doorgaan, worden dit jaar via een livestream georganiseerd. Maar dan moet je in je achtertuin wel over de juiste audiotechnologie beschikken. Wat zijn de mogelijkheden om het feest toch naar je tuin te halen?
JBL Boombox 2 (462,50 euro)
Een goeie draagbare speaker brengt je al een heel eind. Zoals de vernieuwde versie van JBL’s Boombox, die het 24 uur lang volhoudt op één batterij en ook bestand is tegen weer en wind - met Nederlandse zomers in het achterhoofd misschien geen overbodige luxe.
Extra troef: als een van de festivalgangers zonder stroom dreigt te vallen op de smartphone, dan doet de JLB Boombox ook dienst als powerbank. JBL heeft intussen ook goed gesleuteld aan de bassen van de Boombox, die een stuk krachtiger zijn dan bij de voorgangers. Bekijk hier de JBL Boombox 2.
Sonos Move (399 euro)
De Sonos Move is nu al goed op weg om een van dé zomergadgets van 2020 te worden, en daar zijn goede redenen voor. Je kan er zowel binnen- als buitenshuis muziek mee streamen: binnen koppel je de Move aan je wifi, buiten gebruik je bluetooth. Dankzij de IP56-certificering kan je er ook perfect een dag mee naar het strand of recreatiedomein: van een paar spatten water of wat zand gaat-ie zeker niet dood.
Heb je al een Sonos geluidssysteem, dan is de Sonos Move een perfect aanvulling daarop. Als er al klachten van gebruikers zijn dan gaan ze altijd over hetzelfde: dat de Google Assistant ‘nog wel wat kuren heeft’, dat het voor een mobiele speaker nog een vrij zwaar ding is en dat de prijs toch wel stevig is. Ook: de batterij zingt het ongeveer 8 tot 10 uur uit, wat nog vrij beperkt is voor een mobiele speaker. Bekijk hier de Sonos Move.
Sony GTK-PG10 (193,39 euro)
De GTK-PG10 ‘partyspeaker’ van Sony kwam begin 2019 al uit, maar blijft een unicum. Los van de draagbaarheid, beschikt hij ook over een zogenaamde digital signal processor, die automatisch de audio-instellingen optimaliseert voor buiten. De accu is stevig genoeg om een feestje/festival dat 13 uur duurt aan te kunnen, en dankzij dat spatbestendig bovenpaneel kan-ie zelfs als tafel voor bekers gebruikt worden. Muziek trek je binnen via een USB-poort of draadloos via diensten als Spotify of Soundcloud. Bekijk hier de GTK-PG10.
Opbouwspeakers voor buiten (500 - 1000 euro)
Als je buiten over de juiste infrastructuur beschikt - en dan bedoelen we iets als een overdekte lounge - dan zou je ook echt wild kunnen doen en opbouwspeakers kunnen installeren. De Polk Atrium 4-speakers zijn bijvoorbeeld speciaal met dat doel weerbestendig gemaakt, en worden ook met de juiste hardware geleverd om ze op een strategische plaats te monteren. Op die manier maak je ze onderdeel van je tuinmeubilair en hoef je er niet constant mee te lopen sleuren. Extra handig voor spontane feestjes! Natuurlijk is deze optie voor gevorderden ook wel duurder dan de rest. Bekijk hier de Polk Atrium 4-speakers.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMBeste Koop
Goede speakers voor op je bureau: dit zijn de aanraders
Nu we veel thuiswerken, is goed geluid voor het videovergaderen of een muziekje op de achtergrond wel zo prettig. Op enig moment begint dat blikkerige gemurmel uit een computerspeakertje best te irriteren. Wat een luistergenot biedt dan een goed setje luidsprekers. -
Programmeur David Niemeijer geeft mensen met een spraakstoornis een stem
Vandaag is het voor de elfde keer Global Accessibility Awareness Day, de dag die aandacht vraagt voor digitale toegankelijkheid en inclusie. Een van dé succesverhalen komt uit Nederland, waar David Niemeijer met zijn apps tienduizenden kinderen en volwassenen met een spraakstoornis een stem geeft. -
De zin en onzin van een digitaal notitieblok
Ze duiken steeds vaker op, digitale notitieblokken: tablets puur om aantekeningen op te maken. Waarom kan dit handiger zijn dan pen en papier? -
VRAAG & ANTWOORD
‘Mag je autorijden met een koptelefoon op?’
‘Ik zie steeds meer mensen met een koptelefoon op achter het stuur van hun auto zitten’, schrijft lezer Hendrik de Groot in de wekelijkse vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Ik heb het idee dat deze mensen de geluiden van buitenaf missen en daardoor niet goed kunnen reageren bij noodsituaties. Is dit niet verboden?’ -
Zo krijg je toegang tot je pc met je telefoon, waar je ook bent
Je bent niet altijd in dezelfde ruimte als je computer, ook niet als je die computer nét even nodig hebt. Gelukkig zijn er manieren om je computer op afstand te bedienen. Zo krijg je toegang tot je pc vanaf een ander apparaat, ook als je van huis bent.
-
PREMIUM
Is een video echt of een deepfake? Zo kun je het zien
De politie zette er deze week een in om de dader van een cold case-moord op te sporen: een deepfake-video. Daarmee kun je mensen van alles laten zeggen of laten doen. Maar dat brengt risico’s met zich mee. Hoe herken je zulke nepfilmpjes? -
PREMIUMmantelzorg
‘Ik heb het idee dat ze het op mijn werk zien alsof ik twee extra vrije dagen heb’
Werk combineren met de zorg voor een van je ouders of kind, veel Nederlanders doen het. Makkelijk is het allesbehalve. 10 procent van de werkende mantelzorgers denkt na over stoppen met werken. Wat kun je doen om het vol te houden? -
Zo draai je Android-apps op je Windows-pc
Je hebt helemaal geen Android-telefoon nodig om al die populaire apps te draaien. Met deze truc draaien ze gewoon op je Windows-pc.