Volledig scherm
© REUTERS

Google Plus stopt op 2 april: zo download je jouw data

Het geflopte sociale medium Google Plus stopt er op 2 april mee. Door een laag aantal gebruikers en een datalek besloot Google eind vorig jaar de stekker eruit te trekken. Maar heb jij nog foto's of andere data op jouw account staan? Met deze tips haal je de data snel terug.

We hebben wat handige tips en een stappenplan om jouw data terug te krijgen op een rijtje gezet. Doe dat wel snel. Na 2 april is jouw data verloren.

Zo sla je jouw Google + gegevens op.

Het opslaan van foto’s en video’s:

Stap 1: download je foto’s en video’s

1. Ga naar de download je gegevens pagina. Mogelijk moet je hier inloggen.
2. Om gegevens van Google+ te downloaden, zorg dat ‘Google+ Stream’ is geselecteerd. Klik dan op ‘All Google+ Stream data included’ en zorg dat the optie ‘Photos’ is geselecteerd.
3. Klik op volgende stap.
4. Kies hier een bestandstype. Kies daarna hoe je de bestanden wilt ontvangen (bijvoorbeeld via je e-mail, Google Drive of Dropbox)
5. Klik dan op ‘Create archive’.

Let op: het kan enkele minuten tot dagen duren voordat je archief beschikbaar is. Begin daarom vóór 31 maart met het downloaden van je gegevens.

Stap 2: sla je foto’s en video’s op:

1. Je zult een e-mail ontvangen wanneer je bestanden klaar zijn om te downloaden.
2. Open de e-mail en klik op ‘Download archive’.
3. Log in met je Google account.
4. Naast je archief, klik op ‘Download’.
5. Op je computer, ga naar je downloadsmapje, en open het bestand dat je hebt gedownload. Je foto’s zullen verschijnen in het mapje ‘Photos’ in de map ‘Google+ Stream’.

Wil je al je bestanden in een keer downloaden, inclusief Google+ circles, communities, streams, en +1's? Volg dan de volgende stappen.

Het opslaan van al je bestanden:

1. Ga naar de download je gegevens pagina. Mogelijk moet je hier inloggen. Let op, de bestanden die gedownload zullen worden zijn al voor je geselecteerd. Je hoeft hier dus niet zelf iets te selecteren.
2. Klik op volgende.
3. Kies hier een bestandstype.
4. Kies hoe je de bestanden wilt ontvangen (bijvoorbeeld via je e-mail, Google Drive of Dropbox)
5. Klik op ‘Create archive’.

 1. Na gemeenten schakelt ook Tweede Kamer uit voorzorg kwetsbare Citrix-servers uit

  Na gemeenten schakelt ook Tweede Kamer uit voorzorg kwetsbare Ci­trix-ser­vers uit

  Kamerleden en medewerkers van de Tweede Kamer kunnen voorlopig niet vanuit huis werken. Vanwege zorgen over de veiligheid van het thuiswerksysteem van Citrix, heeft de Kamer het systeem uitgeschakeld. Verschillende gemeenten in Nederland, waaronder Amsterdam en Rotterdam besloten vandaag eveneens uit voorzorg alle Citrix-servers uit te schakelen. De server, waarmee onder meer op andere plekken ingelogd kan worden op een beveiligd netwerk, kampt met beveiligingsproblemen.
 2. Nederlander (22) verdiende 2 ton met aanbieden 12 miljard inlognamen en wachtwoorden
  Video

  Nederlan­der (22) verdiende 2 ton met aanbieden 12 miljard inlognamen en wachtwoor­den

  Een 22-jarige Nederlander wordt door internationale instanties gezien als een belangrijke spil in de grootschalige handel van privacygevoelige gegevens. De man uit Arnhem wordt verdacht van directe betrokkenheid bij een beruchte zoekmachine die voor twee dollar per dag toegang gaf tot meer dan twaalf miljard gestolen inlognamen en wachtwoorden. Zijn vermoedelijke compagnon, een man uit Noord-Ierland, is eveneens aangehouden. Samen verdienden ze meer dan twee ton.