Volledig scherm
Niantic Labs © Niantic Labs

Harry Potter-game van Pokémon Go-makers uitgesteld tot 2019

De gedoodverfde opvolger van Pokémon Go is uitgesteld tot 2019. Vermoedelijk speelt de game hetzelfde als de immens populaire Pokémon-simulatie, maar dan volledig in de Harry Potter-wereld. De game draagt de toepasselijke naam ‘Harry Potter: Wizards Unite’.

Het is niet bekend hoe de game eruit gaat zien, maar waarschijnlijk zal het op dezelfde manier werken als Pokémon Go: mensen moeten door de echte wereld lopen om punten te verzamelen en uitdagingen te overwinnen. Maar in deze versie allemaal overgoten met een Zweinstein-sausje. Denk aan magische monsters, spreuken en gruzielementen die je kan tegenkomen in de 'echte’ wereld.

Voor de game zou Pokémon Go-maker Niantic Labs samenwerken met Warner Bros. Interactive en diens nieuwe dochter Portkey Games. Volgens Niantic Labs hoeven Pokémonfans niet te vrezen. Er blijven updates komen voor het immens populaire Pokémon Go.

In de zomer van 2016 werd de wereld gegrepen door de komst van Pokémon Go. Massa's mensen gingen de straat op met maar een doel: Pokémon vangen. Er werd zelfs overlast veroorzaakt door het spelletje. Inmiddels is de hype rondom het spel gaan liggen, maar het wordt nog steeds veel gespeeld.