Volledig scherm
PREMIUM
Kees van Sante in zijn belwinkel, met de namaak AirPods. © Peter Nicolai

Hoe Apple in Nederland op verkopers van nep-AirPods jaagt

Met hulp van een advocatenkantoor in Den Bosch pakt Apple Nederlandse verkopers van nep-AirPods en andere namaakspullen hard aan. Een heksenjacht op kleine ondernemers, zegt telefoonverkoper Kees van Sante uit het Zeeuwse Sluis. Onzin, namaak is niet onschuldig, stelt Apple-advocaat Gie van den Broek.

De stoom komt nog net niet uit de oren van telefoonverkoper Kees van Sante uit Sluis. Eind oktober plofte er een brief namens Apple op de deurmat: of hij meteen wil stoppen met de verkoop van nep-AirPods van het Chinese merk TWS, die hij in zijn telefoonwinkel en op zijn site GSMschermkapot.nl aanbiedt voor enkele tientjes.

Als hij schikt en zijn voorraden inlevert, is hij voor 2500 euro klaar, valt te lezen. Zo niet dan start Apple een rechtszaak en ,,dient u er rekening mee te houden dat de juridische kosten zullen oplopen [..]. De kosten worden door de rechter bepaald en bedragen voor een reguliere zaak 8000 euro.”

  1. Google Stadia review: zijn spelcomputers vanaf nu echt overbodig?
    Recensie

    Google Stadia review: zijn spelcompu­ters vanaf nu echt overbodig?

    Google kondigde in 2019 een verrassend nieuw project aan: Stadia. De belofte van Stadia is dat je er de modernste games mee kunt spelen, overal waar maar internet is, op elk willekeurig scherm, of dat nu je dure 4k-televisie is of je smartphone. Die belofte klinkt mooi, maar hoe bevalt Stadia in de praktijk, buiten de veilige muren van de Google-campus? Techsite Tweakers kreeg eerder toegang tot het platform en kon geruime tijd checken of Stadia echt de toekomst is. Dit is hun conclusie.