Met de nieuwe IKEA-app kan je straks je inboedel bij elkaar kopen vanuit je luie stoel.
Volledig scherm
Met de nieuwe IKEA-app kan je straks je inboedel bij elkaar kopen vanuit je luie stoel. © Beeldbewerking ADR

IKEA komt met shopping-app

Meubelgigant IKEA ontwikkelt een app waarmee je voortaan vanuit je luie stoel je interieur bij elkaar koopt. De app wordt in Nederland gelanceerd. 

De keten had al een app, maar daarmee was het alleen mogelijk om een boodschappenlijstje samen te stellen. Er was geen optie om de producten op je lijstje meteen te bestellen. Met de nieuwe app is dat wel mogelijk. Het moet ‘een compleet nieuwe ervaring bieden’, vertelt Barbara Martin Coppola, chief digital officer van IKEA, in een interview met vakwebsite RetailTrends.

De app wordt op dit moment getest onder enkele klanten en wordt daarna snel beschikbaar voor iedereen, aldus Martin Coppola. Nederland is het eerste land waar de app in gebruik genomen gaat worden omdat volgens Martin Coppola in ons land een grote mate van flexibiliteit heerst. ,,Dat maakt het een goede markt om de app als eerst uit te brengen.” De lanceerdatum van de app is nog onbekend. 

  1. Uitspraak: Staat mag verder met uitrollen van 5G-netwerk
    VIDEO

    Uitspraak: Staat mag verder met uitrollen van 5G-net­werk

    De stichting Stop5GNL, die een zaak aanspande tegen de Nederlandse staat over de uitrol van het landelijke 5G-netwerk, heeft bij de rechter bakzeil gehaald. De techniek, die voor de vijfde generatie mobiele netwerken staat en hoge communicatiesnelheden garandeert, zou volgens de stichting gezondheidsrisico’s opleveren. De rechter is van mening dat de overheid voldoet aan de Europese telecomwetgeving en de veiligheid in acht neemt.