Volledig scherm
Met de nieuwe IKEA-app kan je straks je inboedel bij elkaar kopen vanuit je luie stoel. © Beeldbewerking ADR

IKEA komt met shopping-app

Meubelgigant IKEA ontwikkelt een app waarmee je voortaan vanuit je luie stoel je interieur bij elkaar koopt. De app wordt in Nederland gelanceerd. 

De keten had al een app, maar daarmee was het alleen mogelijk om een boodschappenlijstje samen te stellen. Er was geen optie om de producten op je lijstje meteen te bestellen. Met de nieuwe app is dat wel mogelijk. Het moet ‘een compleet nieuwe ervaring bieden’, vertelt Barbara Martin Coppola, chief digital officer van IKEA, in een interview met vakwebsite RetailTrends.

De app wordt op dit moment getest onder enkele klanten en wordt daarna snel beschikbaar voor iedereen, aldus Martin Coppola. Nederland is het eerste land waar de app in gebruik genomen gaat worden omdat volgens Martin Coppola in ons land een grote mate van flexibiliteit heerst. ,,Dat maakt het een goede markt om de app als eerst uit te brengen.” De lanceerdatum van de app is nog onbekend. 

  1. Ernstig beveiligingslek in Internet Explorer: Microsoft komt pas volgende maand met oplossing

    Ernstig beveili­gings­lek in Internet Explorer: Microsoft komt pas volgende maand met oplossing

    Technologiereus Microsoft heeft vandaag toegegeven dat er een ernstig beveiligingslek zit in de jongste versies van de eigen browser Internet Explorer. Het bedrijf erkent dat er een softewarefoutje in het programma is geslopen dat komt bij Windows 7 en latere edities. Hoewel hackers door het lekje computergebruikers kunnen misleiden met spontaan openende websites en gevaarlijke e-maillinkjes, zegt Microsoft pas begin volgende maand met een oplossing te zullen komen.