De nieuwe iPhone.
Volledig scherm
De nieuwe iPhone. © AD

iPhone 11-bezitters hebben geen idee waar krassen op hun scherm vandaan komen

Pas op als je eigenaar van een spiksplinternieuwe iPhone 11 bent. Een steeds groter wordende groep klaagt over de krasgevoeligheid van het nieuwe beeldscherm. Dat is opvallend, aangezien producent Apple het scherm ‘het sterkste beeldscherm ooit’ noemde.

Al na een paar dagen zouden kleine krasjes tevoorschijn komen, zelfs zonder onhandige eigenaren die het toestel uit de handen laten vallen. Een bezitter op Twitter meent zelfs het toestel enkel in zijn broekzak of op het nachtkastje te hebben gelegd. Toch zijn er krassen te zien.

Het is volgens Bright vooral een drama op het ondersteuningsforum van Apple. Daar klagen gebruikers dat ze géén idee hebben waar de krassen vandaan komen. Volgens een zo’n klager had hij hier nooit last van bij zijn vorige telefoons ‘maar de 11 zat binnen een week al onder de krassen’.

Dat is best vreemd, aangezien Apple eerder beweerde dat het scherm in de iPhone 11 het ‘sterkste scherm ooit’ was. Apple heeft - zoals verwacht - nog niet gereageerd op de schermproblemen.