Je (nieuwe) huis inrichten met een smartphone: zo doe je dat
Is het tijd voor een nieuwe inrichting, of ga je verhuizen? Leuk! Met deze smartphone-apps kun je kamers opmeten, meubels ‘passen’ en alvast kijken hoe dat kleurtje verf op de muur staat.
Meet alles op met deze apps
Meten is weten. Voordat je nieuwe meubels bestelt is het handig om te weten of de hoekbank die je op het oog hebt ook daadwerkelijk past. Uiteraard is er niets mis met een meetlint, maar ook smartphones kunnen uitkomst bieden.
Er zijn speciale apps die de telefooncamera en sensoren gebruiken om afstanden en dimensies in huis op te meten. iPhone-gebruikers kiezen voor de Meten-app, die meestal standaard geïnstalleerd staat, terwijl Android-bezitters de Google Play Store induiken.
De betaalde apps AR Plan 3D (Android / iOS) en magicplan (Android / iOS) kunnen hele kamerplattegronden maken, terwijl het gratis alternatief AR Ruler (Android / iOS) enkel opmeet. Alle drie de apps zijn makkelijk in gebruik en wijzen zichzelf.
Meestal levert een meetapp puik werk af. Zorg wel dat je bij helder (dag)licht opmeet, anders worden de resultaten al snel onbetrouwbaar. Ook handig: vergeet deuren en trappen niet op te meten! Zo weet je zeker dat die forse bank de draai bij het trappengat kan maken en door de deur past.
Indelen van je huis
Vervolgens is het tijd om een voorzichtige eerste indeling van het huis en de eventuele verdiepingen te maken. Zo kun je letterlijk inbeelden waar welke meubels komen, en of deze passen. Gebruik hiervoor een interieur-app, zoals Home Design 3D (Android / iOS) of Planner 5D (Android / iOS).
Dit soort programma’s werken heel simpel. Nadat je de afmetingen van een kamer hebt opgegeven kleedt je deze virtueel aan door meubels te plaatsen en verslepen.
Let wel op. De meeste interieur-apps hebben een gratis proefversie, maar je moet al snel de portemonnee trekken om van alle functies gebruik te kunnen maken. Dit is bijvoorbeeld het geval bij het inrichten van meerdere verdiepingen.
Een kleurtje voor op de muur
Is het tijd voor een fris kleurtje? Laat de kwast dan nog even liggen, want er zijn legio smartphone-apps om vooraf te controleren hoe een verfkleur eruitziet op jouw muur.
Download een verf-app, richt de smartphonecamera op de muur die geschilderd moet worden (of maak een foto), kies een tint en bekijk het resultaat.
Voorbeelden van zulke verf-apps zijn Flexa Visualizer (Android / iOS), Paint my Room (Android) en ColorSnap (Android / iOS). Deze programma’s werken het best bij daglicht. Zet ook het smartphonescherm op zijn felst om de verfkleur goed te zien.
Inrichten maar via de app
Zoek je nog een nieuwe bank of eettafel? Uiteraard kun je hiervoor naar de meubelboulevard, maar dat hoeft niet. Er zijn immers handige apps om meubels uit te proberen vóór aanschaf.
Met Kamer Planner (Android / iOS) kun je bijvoorbeeld direct zien hoe een eetstoel in het interieur past, en ‘m eventueel direct aanschaffen. Kamer Planner heeft een gratis versie, maar om alle functies te ontgrendelen is een abonnement à 14,99 euro per maand nodig.
Gelukkig zijn er ook gratis alternatieven. Zo heeft IKEA haar eigen app om meubels uit te proberen, genaamd Place (iOS).
Ben je gek op kunst? Dan is About Art (iOS) het proberen waard. Met deze app kun je kunst eerst even op de muur ‘passen’. Staat het goed? Schaf het designstuk dan veilig via de app aan.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Google verwijdert ‘slavernijsimulator’ uit appstore na verbolgen reacties in Brazilië
-
PREMIUMINTERVIEW
TU/e-rector neemt afscheid: ‘Er gaat veel te weinig geld naar onderwijs in deze regio’
EINDHOVEN – De TU/e krijgt voorlopig geen extra overheidsgeld. Maar zonder kan de universiteit niet groeien. En dat is wel hard nodig, zegt Frank Baaijens bij zijn afscheid als rector. ,,Meer geld vanuit de overheid is volledig gerechtvaardigd als je ziet hoeveel onderzoek hier wordt gedaan.”Veldhoven, Eindhoven -
PREMIUMDe erfenis
‘Wij dachten altijd dat oom Henk glazenwasser was, maar dat bleek niet zo te zijn’
Carla (59) en twee andere familieleden bleken de enige bloedverwanten en erfgenamen te zijn van oom Henk. Een erfenis kan je leven veranderen. In deze serie deelt elke week iemand zijn of haar verhaal. -
6 tips
Ga schulden gelijk te lijf: ‘Oogkleppen ophouden en post niet openmaken is geen goed idee’
Voor het eerst sinds 2013 maken we ons méér zorgen over onze financiële situatie. Dat maakte het CBS vanochtend bekend. Met de hard stijgende prijzen voor het levensonderhoud kun je gemakkelijk in financiële nood raken. ,,Ongemerkt wordt alles duurder en opeens is het geld op.’’ Zes tips om schulden het hoofd te bieden. -
Dubbele contacten op je smartphone? Zo los je het eenvoudig op
Door de jaren heen heb je waarschijnlijk een hoop contacten verzameld via verschillende accounts en op je simkaart. De kans is groot dat je hier en daar een dubbele in de lijst ziet staan. Die hoef je niet één voor één te wissen: met onderstaande tips ruim je deze in één keer op.
-
Twitter-topman Elon Musk kondigt Linda Yaccarino als opvolger aan
-
-
-
Musk richt bedrijf in kunstmatige intelligentie op, vlak voor alarmerende oproep tot ‘pauze’
Elon Musk heeft een bedrijf voor kunstmatige intelligentie (AI) opgericht in de Amerikaanse staat Nevada. Dat blijkt uit zakelijke documenten die vrijdag opdoken. Dat is opmerkelijk, omdat Musk kort daarna met duizenden andere deskundigen opriep tot een ‘pauze’ in de de ontwikkeling van AI. -
PREMIUMMet video's
Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.