Volledig scherm
PREMIUM
In Anaheim werd de dertiende editie van BlizzCon gehouden. © ADR

Met 40.000 fans op bezoek in het ‘koninkrijk van de nerds’

blizzconEén keer per jaar verandert de stad Anaheim in de buurt van Los Angeles in Californië in het walhalla van de nerds. Overal waar je loopt kom je game-karakters, juichende toeschouwers en zelfs huwelijksaanzoeken tegen. Het is allemaal doodnormaal op gamebeurs BlizzCon, de jaarlijkse ‘viering van het nerd zijn’ van gameontwikkelaar Blizzard Entertainment.

Een klein beetje achtergrond: Blizzard Entertainment is de maker van het wereldwijde gamefenomeen World of Warcraft. Dit spel heeft 15 jaar later nog altijd miljoenen spelers over de hele wereld. De game speelde een rol in het ontstaan van duizenden huwelijken, vriendschappen en gezinnen. 

  1. Google Stadia review: zijn spelcomputers vanaf nu echt overbodig?
    Recensie

    Google Stadia review: zijn spelcompu­ters vanaf nu echt overbodig?

    Google kondigde in 2019 een verrassend nieuw project aan: Stadia. De belofte van Stadia is dat je er de modernste games mee kunt spelen, overal waar maar internet is, op elk willekeurig scherm, of dat nu je dure 4k-televisie is of je smartphone. Die belofte klinkt mooi, maar hoe bevalt Stadia in de praktijk, buiten de veilige muren van de Google-campus? Techsite Tweakers kreeg eerder toegang tot het platform en kon geruime tijd checken of Stadia echt de toekomst is. Dit is hun conclusie.