Volledig scherm
De 107-jarige overleed afgelopen week. © YouTube

Miljoen volgers treuren om dood hoogbejaarde YouTubekok

Een van de oudste YouTubers ter wereld is overleden. De Indiase Mastanamma, hoofdrolspeelster van verschillende kook- en receptvideo's, stierf op 107-jarige leeftijd. Ze begon twee jaar geleden met haar vlog, op 105-jarige leeftijd, op aandringen van haar achterkleinzoon.

Het account van Mastanamma had meer dan 1 miljoen volgers. Die zagen onder meer hoe ze een curry maakte in een uitgeholde watermeloen boven een open vuur. Ook maakte ze slakken en emoe-eieren klaar. Ze had nauwelijks keukengerei, maar gebruikte haar handen en hurkte naast het vuur. Het eten werd geserveerd op een bananenblad. ,,Ze wist dat ze beroemd was. Ze vond het geweldig'', zei een van de mensen achter het account. Het lijkt erop dat vooral de authentieke stijl van koken in smaak viel bij het publiek. Geen gasfornuizen, maar echt vuur.

Mastanamma kwam uit een klein dorpje in het zuiden van India. Volgens Indiase media trouwde ze toen ze 11 jaar oud was. Elf jaar later was ze een weduwe met vijf kinderen. Ze verdiende de kost door zware zakken rijst te sjouwen. Een paar maanden geleden overleed haar laatste kind.

  1. Grap loopt uit de hand: 1,7 miljoen mensen willen aliens gaan zoeken op geheime basis Area 51

    Grap loopt uit de hand: 1,7 miljoen mensen willen aliens gaan zoeken op geheime basis Area 51

    Het is een Amerikaanse versie van Project X, maar dan in duizendvoud. Al 1,7 miljoen mensen hebben via Facebook aangegeven op te dagen als op 20 september het ultrageheime Area 51 - de plek in Nevada die de Amerikaanse luchtmacht gebruikt voor haar testen - wordt bestormd. En nog eens 1,3 miljoen mensen komen misschien, om nu eindelijk eens ‘die buitenaardse wezens te zien’ die daar verborgen worden gehouden. Budweiser sponsort het bier, maar de Amerikaanse luchtmacht is niet blij.