Netflix.
Volledig scherm
Netflix. © AFP

Nooit meer onbewust doorbetalen; Netflix gaat inactieve abonnementen stopzetten

Netflix gaat de abonnementen van inactieve gebruikers stopzetten. Na een jaar niets kijken en het negeren van een waarschuwing van de streamingdienst, zal Netflix geen maandelijks bedrag meer afschrijven.

Ook gebruikers die op dit moment al langer dan twee jaar niet meer actief zijn op Netflix, krijgen binnenkort een bericht. ,,Ken je het gevoel dat je al een tijd voor iets betaalt, zonder dat je er daadwerkelijk gebruik van maakt? Bij Netflix willen we niet dat mensen betalen voor een service die ze niet gebruiken”, aldus de streamingdienst. Bij het automatisch sluiten van een profiel is niet alles direct verloren. Netflix belooft het account met profielen en kijklijsten nog wél zo'n tien maanden te bewaren. 

Momenteel heeft Netflix honderdduizenden zogeheten zombie-accounts, of inactieve gebruikers die wel betalen. Dat klinkt als veel, maar het is minder dan een half procent van het klantenbestand van de streamingdienst. 

  1. Van ‘f*ck off’ tot ‘bescheiden glimlachje’: waarom iedereen de simpelste smiley zo anders interpreteert

    Van ‘f*ck off’ tot ‘bescheiden glimlachje’: waarom iedereen de simpelste smiley zo anders interpre­teert

    ‘De allervreselijkste emoji’ noemt cartooniste ‘Niet nu Laura’ het. Ze heeft het over de simpele smiley met de neutrale glimlach, de slightly smiling face genaamd. Het internet barst van de memes over hoe we die emoji ervaren. Is hij gewoon blij? Ironisch? Passief-agressief? Zo’n simpele emoji blijkt voor velerlei uitleg vatbaar. Mediapsycholoog Koen Ponnet onthult waarom.