Volledig scherm
PREMIUM
© Theo Peeters

Ooievaars spotten of een Van Gogh bewonderen: je hoeft je thuis niet te vervelen

Terwijl de hulpverleners overuren draaien, zitten andere beroepsgroepen met frisse tegenzin thuis. Verslaggever Anton Damen ging op zoek naar nieuwe, vaak gratis diensten om de dag zinvol door te komen.

Je leest een artikel van vorig weekend. In ons #NLBlijftThuis-dossier rakelen we artikelen op die jou kunnen helpen om de vele uren in eigen huis door te komen. 

Aan de wandel!
Nee, in polonaise de natuur in trekken alsof het tweede paasdag is, dat is in tijden van social distancing géén goed idee. Bovendien maken de dieren zich sowieso uit de voeten bij al dat volk op de been. Speciaal daarvoor is de webcam uitgevonden.

Met wat geluk spot je een edelhert of een wild zwijn op de site hogeveluwe.nl. Vogelaars kunnen ongegeneerd binnen én buiten gluren naar de nestcams op vogelbescherming.nl/beleefdelente, met als breaking news ‘tweede ei bij de ooievaars’ en ‘eerste prooi bij de steenuilen’.

  1. Van ‘f*ck off’ tot ‘bescheiden glimlachje’: waarom iedereen de simpelste smiley zo anders interpreteert

    Van ‘f*ck off’ tot ‘bescheiden glimlachje’: waarom iedereen de simpelste smiley zo anders interpre­teert

    ‘De allervreselijkste emoji’ noemt cartooniste ‘Niet nu Laura’ het. Ze heeft het over de simpele smiley met de neutrale glimlach, de slightly smiling face genaamd. Het internet barst van de memes over hoe we die emoji ervaren. Is hij gewoon blij? Ironisch? Passief-agressief? Zo’n simpele emoji blijkt voor velerlei uitleg vatbaar. Mediapsycholoog Koen Ponnet onthult waarom.