Na betalingsbedrijf PayPal, stappen nu ook de creditcardmaatschappijen Visa en Mastercard en nog een aantal andere partners uit het libra-project.
Volledig scherm
Na betalingsbedrijf PayPal, stappen nu ook de creditcardmaatschappijen Visa en Mastercard en nog een aantal andere partners uit het libra-project. © AP

Ook Mastercard en Visa uit Facebook-cryptomunt

Facebooks cryptomunt libra heeft een nieuwe tik te verwerken gekregen. Creditcardverstrekkers Visa en Mastercard, betalingsbedrijf Stripe en webveiling eBay trekken zich terug als partners van het project en stappen uit de Libra Association. Die organisatie, die de digitale munteenheid van Facebook ontwikkelt, zou juist komende week bijeenkomen om een overeenkomst te tekenen.

De drie ondernemingen zijn niet de eerste die afhaken. Eerder deze maand stapte betalingsbedrijf PayPal al uit het libraproject. Net als dat bedrijf laten Visa, Stripe en eBay nu weten libra met interesse te blijven volgen en open te staan voor een samenwerking in de toekomst.

Eerder gingen al geruchten dat veel bedrijven die zich achter de libra hadden geschaard, daar nu hun bedenkingen bij hebben. De aandacht van toezichthouders voor de cryptomunt zou hen zorgen baren. Bovendien zou Facebook te weinig doen om witwassen via de libra te voorkomen.